×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 19 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
افزایش ابتلای خانوادگی به واریانت دلتا

به گزارش«رهوا»، از آغاز پیک پنجم، با توجه به قدرت سرایت بالای واریانت دلتا، شاهد سیر صعودی افزایش شهر‌های قرمز و موارد مبتلا و بستری هستیم. از سوی دیگر، ابتلای افراد کم سن و سال به کرونا در این پیک، نسبت به پیک‌های قبلی بیشتر است و متخصصان به صورت مداوم هشدار‌های مراقبتی خود را اعلام می‌کنند.

در حال حاضر جهش، میزان سرایت پذیری را افزایش داده است و هیچ راهی جز رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و رعایت دقیق و اصولی شیوه‌نامه‌های بهداشتی برای مهار همه گیری نداریم.

متاسفانه طبق اعلام مسئولان وزارت بهداشت، شاهد کاهش رعایت شیوه نامه‌ها به زیر ۵۰ درصد هستیم و نتیجه این ساده انگاری و عدم رعایت، افزایش ابتلا و سیر صعودی مراجعان کروناست.

مسعود یونسیان، متخصص اپیدمیولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر با توجه به افزایش سرایت پذیری واریانت دلتا نسبت به سایر جهش‌های ویروس کرونا، قدرت سرایت پذیری ویروس، در حد آبله مرغان اعلام شده است که می‌توان گفت یکی از بالاترین میزان سرایت پذیری در بین ویروس‌های شناخته شده است و تنها تفاوت آن با سایر ویروس‌هایی که قدرت سرایت پذیری بالا دارند این است که قدرت کشندگی بیشتری دارد.

یونسیان افزود: علت بروز ابتلا‌های خانوادگی قدرت انتقال بالای جهش دلتاست، زیرا اگر فردی از اعضای خانواده که تاکنون به این ویروس مبتلا نشده است به این جهش مبتلا شود تا زمان تشخیص، سایر اعضای خانواده را هم مبتلا می‌کند.

او ادامه داد: این ویروس به گونه‌ای است که انتقال و سرایت پذیری آن، قبل از اینکه علائم بیماری مشخص شود، آغاز می‌شود. در نتیجه همه افراد باید احتیاط لازم را داشته باشند و بر استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی مداومت کنند.

این متخصص اپیدمیولوژی بیان کرد: منطقی نیست از مردم توقع داشته باشیم که حتی در خانه‌های خود ماسک بزنند، ولی باید با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و مراقبت‌های جدی از ورود ویروس به خانه پیشگیری کرد یعنی به هیچ عنوان در مراسمی که حضور در آن ضرورتی ندارد شرکت نکنیم و در فضا‌های بسته و بدون تهویه مناسب و همچنین در تجمعات مختلف قرار نگیریم و کمترین تماس با سایر افراد نداشته باشیم همچنین مداومت بر استفاده از ماسک به ویژه در فضا‌های سربسته و عمومی، همچنان توصیه می‌شود.

او گفت: توصیه ما این است در صورت لزوم و نیاز به خرید‌های ضروری، افراد از فروشگاه‌های بزرگی که فضای کافی و تهویه مناسب و امکان پراکنده شدن افراد در آن وجود دارد استفاده کنند.

ابتلای خانوادگی به دلتا

او اظهار کرد: تنها راه عملی پیشگیری از ابتلا‌های خانوادگی این است که اول مراقب خودمان باشیم، زیرا پس از ظهور علائم بیماری کل خانواده مبتلا خواهند شد.

با توجه به تشابه بسیار زیاد علائم واریانت دلتا با سرماخوردگی و همچنین بروز علائم گوارشی، افراد تصور می‌کنند به مسمومیت غذایی مبتلا شده اند و اقدامی برای انجام پی سی آر، انجام نمی‌دهند، همین امر منجر به تکثیر سریع ویروس در بین اعضای خانواده می‌شود و در برخی موارد، به دلیل مراجعه دیرهنگام، بخش زیادی از ریه درگیر می‌شود و ناچار به بستری بیماری می‌شویم.

علاوه بر تمام عوارض جسمی و فیزیولوژیکی که ویروس کرونا بر افراد می‌گذارد و به دنبال افزایش ابتلای خانوادگی، در آینده‌ای نه چندان دور، شاهد بروز عوارض روحی روانی در افراد به ویژه در کودکان و نوجوانان خواهیم بود.

واریانت دلتا بیشتر از تمام جهش‌هایی که کرونا تا امروز داشته، کودکان و نوجوانان را درگیر می‌کند، در حدی که در این پیک، بخش اطفال بعضی از بیمارستان ها، مملو از کودکان مبتلا به کروناست. برخی از متخصصان سیر صعودی ابتلای کودکان را نتیجه ابتلا‌های خانوادگی و نتیجه ساده انگاری می‌دانند.

اما بروز بیماری در کودکان علاوه بر عوارضی که بر سلامت جسمی آن‌ها دارد، از نظر روانی نیز تاثیرات منفی روی آن‌ها می‌گذارد به این دلیل که کودکان در سنین پایین درکی از بیماری‌های حاد و بستری در بیمارستان و حتی ابتلای پدر و مادر و از دست دادن عزیزانشان، ندارند.

مجید صادقی روانپزشک و رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: بروز پیک‌های پی در پی و جدید کرونا، اثرات منفی بر جسم و روان افراد می‌گذارد. با توجه به بررسی‌های انجام شده، شاهد ابتلای کودکان و افراد کم سن و سال به جهش جدید دلتا هستیم این در صورتی است که در گونه‌های قبلی کرونا کودکان و نوجوانان کمترین میزان ابتلا را داشتند.

صادقی افزود: متاسفانه در حال حاضر شاهد ابتلای خانوادگی افراد به ویروس کرونا هستیم، در این شرایط پدر و مادر یک کودک، به دلیل ابتلای خودشان نمی‌توانند به خوبی از کودک بیمارشان مراقبت کنند.

ابتلای خانوادگی کرونا

این روانپزشک بیان کرد: ابتلای خانوادگی به کرونا، پیامد‌های روانی مختلفی بر کودکان و نوجوانان می‌گذارد. به طور مثال به دلیل ابتلا و بستری پدر و مادر یک نوجوان در سن رشد، برای مدتی بستگان درجه یک و یا درجه ۲ باید سرپرستی نوجوان را برعهده بگیرند و نوجوان شرایط خاص و متفاوتی را باید تجربه کند همچنین با توجه به امکان ابتلای خود نوجوان امکان امید بخشی و نزدیک شدن به او وجود ندارد و همه این موارد در کنار هم منجر به آسیب‌های روحی می‌شود.

این روانپزشک و رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران، ادامه داد: گاهی کودک سالم است، ولی به دلیل ابتلای پدر و مادر یا سایر اعضای خانواده و با توجه به اهمیت قرنطینه در این بیماری، رها می‌شود و اعضای خانواده اش نمی‌توانند از او مراقبت کنند. همچنین در صورت ابتلای کودک به دلیل خاص بودن شرایط بیماری، نگهداری و مراقبت از او برای خانواده سخت می‌شود.

او گفت: در مواردی هم پدر و مادر یک کودک یا نوجوان به دلیل ابتلا به کرونا از دست می‌روند و این مسئله تاثیرات بسیار وحشتناک و جبران‌ناپذیری بر روان کودک یا نوجوان می‌گذارد و سلامت روان بچه‌ها آسیب جدی میبیند.

او ادامه داد: مفهوم بیماری و مرگ برای کودکان خیلی شناخته شده نیست، ولی برای نوجوان به ویژه نوجوانان در حال بلوغ این مفاهیم کاملاً مشهود است همچنین بیماری شدید و از دست دادن نزدیکان نوجوان می‌تواند تاثیرات مخربی بر روان نوجوانان در سن رشد بگذارد.

صادقی اظهار کرد: با رعایت نکات بهداشتی به ویژه رعایت فاصله گذاری اجتماعی، ارتباط افراد با یکدیگر محدود شده است و همین مسئله نیز به نوبه خود تاثیرات منفی بر روان افراد می‌گذارد، اما خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که با استفاده از ارتباط مجازی رابطه خود با آشنایان و اقوام و خویشان را حفظ کنند.

او گفت: نکته دیگر در بحث ابتلای خانوادگی این است که افراد به چند دلیل نمی‌توانند پس از دست دادن نزدیکانشان در مواجهه با آسیب‌های روانی قرار نگیرند؛ یکی به این دلیل که فضای مکان‌هایی که برای خاکسپاری در نظر گرفته می‌شود به شدت آلوده است و امکان حضور در آنجا وجود ندارد همچنین به دلیل عدم برگزاری مراسم هفتم، چهلم یا سالگرد، افراد نمی‌توانند در بازه‌های زمانی مختلف احساسات خود را تخلیه کنند و از دلگرمی و دلداری دادن نزدیکانشان بهره‌مند بشوند و در نتیجه بهداشت روان آن‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

همه این تاثیرات منفی جسمی و روانی نتیجه ساده انگاری همه گیری کروناست. در حال حاضر و با توجه به شرایط نسبتا بحرانی بیمارستان‌های کشور، دهن کجی کردن به شیوه نامه‌های بهداشتی، اصلا منطقی نیست. بخاطر سلامت خود و اطرافیانمان هم که شده باید مراقبت و دقت نظر بیشتری داشته باشیم.

برچسب ها : , ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.