به گزارش«رهوا».در ادامه این مطلب واقعیت های جالبی در مورد اقتصاد این کشور گرد آورده ایم که می خواهیم با شما به اشتراک بگذاریم؛ از رشد اقتصادی نزدیک به رکورد شکن در زمینه رشد اقتصادی در برهه کنونی تا تولید ناخالص ملی باورنکردنی بزرگ ترین ایالت این کشور، کالیفرنیا.
۱- ایالات متحده در آستانه طولانی ترین دوره رشد اقتصادی خود و رکوردشکنی در این زمینه قرار دارد
ماه می گذشته، نوار رشد اقتصادی ایالات متحده از ۸ سال متوالی گذشته و به دومین رکورد طولانی تاریخ کشور رسید. این مقدار پس از رکورد بزرگ افزایش کمی داشته اما هر چه باشد رشد محسوب می شود. اگر رشد اقتصادی کشور تا ماه جولای ادامه داشته باشد، طولانی ترین دوره رشد اقتصادی در کشور رخ خواهد داد و بهترین دوره اقتصادی کشور که بین سال های ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۱ بود را پشت سر خواهد گذاشت. ایالات متحده راه درازی برای پشت سر گذاشتن استرالیا دارد که سال گذشته برای بیست و هفتمین سال متوالی رشد اقتصادی را تجربه کرد.
۲- امسال سیزدهمین سال متوالی است که ایالات متحده رشد واقعی تولید ناخالص داخلی بیشتر از ۳ درصد تجربه نکرده است
در حالی که ایالات متحده در حال شکستن رکورد رشد اقتصادی تاریخ خود است اما این موضوع چندان نیز بزرگ جلوه نمی کند زیرا امسال سیزدهمین سال متوالی است که این کشور نتوانسته به رشد ۳ درصدی واقعی در زمینه تولید ناخالص داخلی دست یابد. ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ و بیش از هر سال دیگری در ۱۳ سال اخیر به این عدد نزدیک شده و به عدد ۲٫۹ درصد رشد واقعی اقتصادی دست یافته اما این کشور از سال ۲۰۰۵ که رشد اقتصادی ۳٫۵ درصدی را تجربه کرده دیگر نتوانسته رشد سالانه خود در زمینه تولید ناخالص داخلی را به عدد ۳ برساند. بهترین رشد اقتصادی ایالات متحده مربوط به سال ۱۹۳۴ بوده که عدد حیرت انگیز ۱۰٫۸ درصد را به ثبت رساند.
۳- رشد اقتصادی مداوم یک دهه اخیر ایالات متحده باعث ایجاد ۲۰ میلیون شغل جدید شده است
در حالی که رشد اقتصادی کشور در یک دهه اخیر تداوم داشته، فاکتورهای اقتصادی کلیدی دیگر نیز بهتر از قبل شده اند. رشد هر ساله ۳٫۴ درصدی دستمزدها در این مدت بهترین عملکرد در این عرصه در بیش از یک دهه اخیر بوده که نشانه خوبی است زیرا دستمزدهای ثابت باعث می شد که طبقه متوسط آمریکایی ها در خطر قرار داشته باشند. البته برخی آمار نیز شرایط را طور دیگری نشان می دهند. تعداد نیروی کار پاره وقتی که خواستار کار تمام وقت است افزایش یافته در حالی که کارفرمایان عمده مانند خرده فروشی های بزرگ و شرکت های ساختمانی از شغل های خود کاسته اند. با این وجود نرخ بیکاری در ایالات متحده به عدد ۳٫۸ درصد تنزل یافته است.
۴- بی خوابی میلیون ها دلار هزینه به اقتصاد ایالات متحده وارد کرده است
بیش از یک سوم جمعیت افراد بالغ این کشور خواب کافی دریافت نمی کنند و این موضوع با از دست رفتن بیش از ۱٫۲ میلیون روز کار در هر سال، هزینه ای ۴۱۱ میلیارد دلاری را به اقتصاد این کشور تحمیل می کند. کمبود خواب کافی دلایل عمده ای دارد که کار بیش از حد، عادات ناسالم یا حتی رنگ های آبی مانیتورهای وسایل الکترونیک نقش مهم تری در این معضل دارند. مردم ایالات متحده باید عادات خواب ناسالم خود را کنترل کنند زیرا بی خوابی می تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و خطر بیماری های عمده مانند سرطان را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید: ۱۱ واقعیت جالب و خواندنی در مورد اقتصاد چین که شاید نمی دانستید
۵- فاصله میان طبقه متوسط و طبقه مرفه ایالات متحده حدود ۱۰۰٫۰۰۰ دلار است
در سال ۲۰۱۱ نزدیک به ۵۱ درصد از آمریکایی ها را طبقه متوسط کشور تشکیل می دادند و این عدد در سال ۲۰۱۶ با کمی افزایش به ۵۲ درصد رسیده است. نابرابری ثروت بین طبقه متوسط و طبقه مرفه اما رشد قابل توجهی داشته است. درآمد متوسط طبقه متوسط خانه دار ایالات متحده از ۷۴٫۰۰۰ دلار به ۷۸٫۰۰۰ دلار رسیده است در حالی که درآمد متوسط طبقه بالای جامعه در این مدت زمانی از ۱۷۲٫۰۰۰ دلار به ۱۸۹٫۰۰۰ دلار رسیده که اختلافی بیش از ۱۰۰٫۰۰۰ دلاری در سال را با طبقه متوسط نشان می دهد.
۶- انتظار می رود که هزینه های نسل زِد در سال آینده ۱۴۳ میلیارد دلار باشد
نسل زِد (Z)، افزادی که بین سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ به دنیا آمده اند، سال آینده ۴۰ درصد از مصرف کنندگان آمریکایی را تشکیل خواهند داد. انتظار می رود که این نسل سال آینده به طور مستقیم بیش از ۱۴۳ میلیارد دلار صرف خرید کالا و خدمات کنند که باعث می شود غول های خرده فروشی دچار سردرگمی شوند زیرا باید خود را با عادات و خواسته های نسلی که با اینترنت و گوشی های هوشمند بزرگ شده اند وفق دهند.
۷- قطعات خودروهای آمریکایی به طور متوسط هشت بار از مرز عبور کرده و وارد کانادا و مکزیک می شوند
ایالات متحده روابط تجاری بسیار بزرگی با همسایگان آمریکای شمالی خود یعنی مکزیک و کانادا دارد. سهم زیادی از این تجارت مربوط به بخش تولید خودروهای آمریکایی است و در حالی که هر دستگاه خودرو آمریکایی شامل حدود ۳۰٫۰۰۰ قطعه است، هر قطعه به طور متوسط هشت بار از مرز کشور عبور می کند. مکزیک بزرگ ترین شریک تجاری ایالات متحده است و ایالات متحده سالانه ۲۱٫۹ میلیارد دلار محصول به همسایه جنوبی خود صادر کرده و در مقابل ۲۷٫۷ میلیارد دلار واردات از این کشور دارد که ۱۴٫۸ درصد از کل تجارت ایالات متحده را به خود اختصاص می دهد. همزمان، روابط تجاری با کانادا نیز ۱۳٫۸ درصد از تجارت کل ایالات متحده را تشکیل داده و در حالی که سالانه ۲۲٫۶ میلیارد دلار کالای آمریکایی وارد این کشور می شود، کانادا نیز کالاهایی به ارزش ۲۳٫۴ میلیارد دلار به دست مصرف کنندگان آمریکایی می رساند. چین نیز بین این دو کشور قرار گرفته و روابط تجاری اش با ایالات متحده ۱۴٫۶ درصد از کل صادرات و واردات ایالات متحده را شامل می شود.
۸- اگر کالیفرنیا یک کشور بود رتبه پنجم جهان در زمینه تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص می داد
ایالات متحده بزرگ ترین و قوی ترین اقتصاد جهان را در اختیار دارد که از ۵۰ ایالت با اقتصادهای متفاوت و متنوع تشکیل شده است. برخی از این ایالات از چنان اقتصاد بزرگی برخوردارند که اقتصاد آن ها به بزرگی برخی از کشورهای بزرگ صنعتی است. اگر ایالت کالیفرنیا یک کشور بود، اقتصاد آن پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا بوده و در زمینه تولید ناخالص داخلی از بریتانیا جلوتر می بود. با تولید ناخالص داخلی ۲٫۷۴۷ تریلیون دلار، کالیفرنیا تنها از آلمان، ژاپن، چین و ایالات متحده عقب تر است. تگزاس و نیویورک نیز به تنهایی اقتصادهای بزرگ خود را داشت و در صورت کشور بودن، به ترتیب در رتبه های یازدهم و سیزدهم تولید ناخالص داخلی در مقیاس بین المللی قرار می گرفتند.
۹- ایالات متحده به تنهایی بیش از مجموعه هزینه های ۷ کشور بعدی در زمینه نظامی هزینه می کند
به نظر نمی رسد که هیچگاه ایالات متحده رتبه اول جهان در زمینه هزینه های نظامی را از دست بدهد. هزینه این کشور در زمینه دفاعی چنان سرسام آور است که از مجموع هزینه صورت گرفته توسط هفت کشور بعدی در این فهرست نیز بیشتر است. با هزینه دفاعی سالانه ۶۱۰ میلیاد دلار، ایالات متحده بیش از ۵۷۸ میلیارد دلاری که چین، هند، روسیه، عربستان سعودی، فرانسه و بریتانیا به طور مجموع صرف پروژه های نظامی خود می کنند، بودجه دفاعی دارد. ۶۱۰ میلیارد دلار ۱۵ درصد کل هزینه های دولت فدرال این کشور است.
۱۰- بدهی های دولت ایالات متحده در بیشترین مقدار خود در تاریخ این کشور قرار دارد
در فوریه گذشته، بدهی های دولت ایالات متحده به بالاترین حد خود در تاریخ کشور رسیده و عدد ۲۲ تریلیون دلار را به ثبت رساند. و به نظر نمی رسد که این مبلغ به این زودی ها کاهش یابد زیرا اداره بودجه کنگره انتظار دارد که کسری بودجه سالانه این کشور به طور متوسط به ۱٫۲ تریلیون دلار برسد که ۴٫۴ درصد درآمد ناخالص داخلی سالانه کشور را تشکیل می دهد. تنها در دو برهه زمانی دیگر ایالات متحده شاهد چنین افزایشی در کسری بودجه بوده و آن هم در طول جنگ جهانی دوم و در طول بحران مالی بوده است.
۱۱- صنعت ورزش در ایالات متحده نزدیک به ۷۵ میلیارد دلار ارزش دارد
گزارش ها در صنعت ورزش در سال ۲۰۱۵ پیش بینی کرده بود که بازار این صنعت در آمریکای شمالی در سال ۲۰۱۹ به ارزش ۷۳٫۵ میلیارد دلار برسد. این عدد شامل حق پخش تلویزیونی نیز می شود که انتظار می رود امسال به عدد ۲۰٫۶ میلیارد دلار برسد. افزایش شرط بندی ها در عرصه ورزش و ورزش های اینترنتی نقش مهمی در بالا رفتن این عدد داشته است.
https://rahva.ir/?p=14027