مصرف شیرینی جات از جمله عادات غذایی است که می تواند باعث افزایش فشار خون شود؛ قند ورودی به بدن نیز گاهی به صورت کاملا آشکار (از جمله خوردن انواع شیرینی و شکلات) بالا می رود و گاهی نیز به صورت پنهانی که از آن جمله میتوان به قند موجود در غلات اشاره کرد. بد نیست اشاره کنیم که قندهای آزاد به آن دسته از قندهایی گفته می شود که به صورت مصنوعی به غذاها و نوشیدنی ها اضافه می شوند.
غذاهای دارای قند افزودنی سطح کالری بالایی دارند اما اکثرا ارزش غذایی شان صفر یا بسیار پایین است. حالا نهادهای سلامت و پزشکان اعلام کرده اند که چاشنی ها نظیر سس کچاپ، مایونز و سس سالاد حاوی قندهای افزودنی مضر برای بدن هستند.
دیگر منابع قند افزودنی به شرح زیر هستند:
- قند افزودنی
- مربا و کمپوت
- شیرینی و شکلات
- بیسکوییت و کیک
البته پزشکان توصیه می کنند که در کنار مواد قندی مصرفی گوشه نگاهی هم به نمک مصرفی تان داشته باشید چراکه هرچه نمک مصرفی شما بیشتر باشد فشار خون تان نیز بالاتر خواهد بود. مقدار پیشنهادی نمک مصرفی در روز ۶ گرم در روز یا برابر با یک قاشق چایخوری است.
کدام مواد غذایی را مصرف کنیم؟
خوشبختانه خوراکی هایی وجود دارند که میتوانند با اثرات منفی مصرف بالای نمک مقابله کنند و از آن جمله میتوان به مواد غذایی سرشار از پتاسیم اشاره نمود.
براساس آنچه موسسه قلب آمریکا اعلام کرده هرچه پتاسیم مصرفی تان بالاتر باشد سدیم بیشتری را از طریق ادرار کردن از دست خواهید داد. پتاسیم همچنین تنش های موجود در دیواره رگ های خونی تان را کم می کند که در نهایت باعث پایین آمدن فشار خون می شود.
میوه ها، سبزیجات، لبنیات کم چرب یا فاقد چربی و همچنین ماهی از جمله منابع سرشار از پتاسیم به شمار می روند. در ادامه میتوانید فهرست کوتاهی از این منابع سرشار را مشاهده نمایید.
- زردآلو و آب زردآلو
- آووکادو
- طالبی و خربزه عسلی
- ماسبت فاقد چربی
- گریپ فروت و آب گریپ فروت
- سبزیجات
- ماهی ها
- لوبیا سفید
- قارچ
- پرتقال و آب پرتقال
- سیب زمینی
- لو خشک و آب آلو
- خرما
- اسفناج
- گوجه فرنگی و آب گوجه فرنگی
- ماهی تن
دیگر تغییرات در سبک زندگی
ورزش نیز میتواند مکانیزم دفاعی بسیار خوبی برای مبارزه با فشار خون بالا باشد. براساس گفته پزشکان تمرینات بدنی مستمر باعث تقویت قلب می شود و هرچه قلب قویتر باشد مقدار خون بیشتری با زحمت کمتر برای قلب پمپاژ می شود و در نتیجه فشار وارده به رگ های خونی و عروق قلب کمتر شده و فشار خون پایین می آید.
https://rahva.ir/?p=22246