به گزارش«رهوا».سنگ فیروزه سنگی بسیار زیبا و خوشرنگ است که سنگی قیمتی و تزیینی است و در نیشابور، دامغان و کرمان یافت می شود.
البته لازم به ذکر است که در تبت، آمریکا و دیگر کشورها این سنگ استخراج می شود ولی هیچکدام از این سنگها کیفیت سنگ فیروزه نیشابور را ندارند. از زمانهای قدیم از این سنگ به عنوان جواهرات و درمان بیماریهای مختلف استفاده می شده است.
تاریخچه فیروزه :
نام قدیم فیروزه، Turquoise است که مى تواند از نام ترکیه آمده باشد؛ زیرا ابتدا معتقد بودند این کانى از کشور ترکیه آمده است (فیروزه به احتمال زیاد از کوه على میرزا در پارس، ایران کنونى، یا شبه جزیره سینا در مصر آمده که هر دو از مناطق قدیمى شناخته شده اى هستند که فیروزه از آنجا استخراج مى شده). به احتمال دیگر، این نام از توصیف فرانسوى سنگ جواهر Pierre turquin به معناى سنگ آبى تیره گرفته شده است.
طى هزاران سال، فیروزه آبى تیره جهان در ایران یافت مى شد و اصطلاح فیروزه پارسى مترادف با بهترین فیروزه بود. این مساله در اواخر قرن ۱۸ و اوایل قرن ۱۹ هنگامى که ذخایر مهم و مرغوب فیروزه را در باختر و جنوب باخترى آمریکا کشف کردند، تغییر کرد. مواد این ذخایر به خوبى و عیار فیروزه پارسى بود و اکنون بیشترین فیروزه، در آمریکا با عیار بالا استخراج مى شود. هر چند امروزه همچنان فیروزه پارسى برابر یک تعریف از کیفیت فیروزه است تا بیان مبدا و سرچشمه آن.
فیروزه در روایات :
شخصی به امام رضا (ع) از نداشتن فرزند شمایت می کند حضرت میفرماید انگشتر از فیروزه بگیر و بر آن بنویس «رب لا تذرنی فردا وانت خیر الوارثین » (وسائل ج۵ ص ۹۴-۹۵)
امام موسی کاظم (علیه السلام):
روزی مردی خدمت امام کاظم علیه السلام رسید و در انگشت حضرت ، انگشتر فیروزه ای دید . در حالی که آن مرد به انگشتر خیره شده بود ، حضرت از او پرسیدند: می دانی نام این انگشتر چیست ؟ وی در پاسخ گفت : فیروزه . حضرت به او فرمود : فیروزه نام آن در زبان فارسی است ، لکن در زبان عربی به آن ظفر ( پیروزی ) می گویند.
منبع : کافی ۶ – ص ۴۷۲ ، وسائل ۵ – ص ۹۴ ، بحار الانوار ۴۲ – ص ۷۰
امام جعفر صادق (علیه السلام):
امام صادق (علیه السلام )خطاب به مفضل فرمود : دوست دارم که هر مومنی پنج انگشتر در دست کند : عقیق ، فیروزه و یاقوت و حدید صینی و دُرّ نجف . مفضل پرسید : سرورم ، خاصیت و فضیلت دست کردن انگشتر دُرّ نجف چیست ؟ حضرت فرمود : هر کس انگشتر دُرّ نجف در دست کند و نگاه به آن کند ، خداوند برای هر نگاهی که به این نگین می اندازد ، ثواب یک زیارت ( اعم از حج یا غیره ) در نامه عمل او می نویسد که اجر و ثواب آن برابر با اجر و ثواب عمل پیامبران و صالحان است و اگر رحمت خداوند بر شیعیان نبود ، قیمت هر دانه نگین درّ نجف به قدری گران می شد که کسی توانایی خرید آن را نداشت ، لکن خداوند آن را بر شیعیان ارزان قرار داده و زیاد یافت می شود تا آن که همه شیعیان بتوانند از آن بهره ببرند .
منبع : التهذیب ۶ – ص ۳۷ ، جامع الاخبار – ص ۱۳۴ ، فرحه الغری – ص ۸۶ ، وسائل الشیعه ۱۴ – ص ۴۰۳
فیروزه و تاثیر آن بر بدن :
تحریک وراه اندازی نیروها و چاکراهای انسان ها، آرامش دادن
بیدار شدن نیروهای درونی افراد
درمان انواع بیماری های معده همچون : زخم ، ورم ، درد و…
درمان انواع سر درد
میگرن
دردهای عضلانی و استخوانی
درمان یبوست
خواص سری و فوق العاده فیروزه :
۱- قوی ترین چشم زخم (چشم نظر) محسوب می شود و از صاحبش در برابر بلایا، حوادث، بیماری و خسارت و… محافظت می کند.
“فیروزه سنگ بسیار زنده ای می باشد در صورتی که بر اثر چشم زخم فرد دچار بیماری شود اتفاق نا خوشایندی برایش در شرف وقوع باشد یا خسارتی قرار باشد به فرد برسد فیروزه عمل کرده و در برابر این اتفاقات از صاحبش محافظت می نماید و از نشانه هایش رنگ باختگی فیروزه می باشد که معمولا لک های تیره به روی فیروزه نقش می بندد و چنانچه شدت حادثه زیاد باشد فیروزه ترک بر می دارد (می شکند)”
۲- فیروزه باعث افزایش رزق و روزی و رونق کسب و کار می شود.
۳- فیروزه برای صاحبش خوش شانسی می آورد و شادی آور است.
۴- فیروزه حامی مسافران است و در زمان مسافرت از شخص محافظت می کند.
۵- فیروزه باعث موفقیت و پیروزی در کارها می باشد.
۶- فیروزه باعث اعتماد به نفس می شود و جرأت لازم برای بیان استدلالهایمان را به طور مختصر و با اطمینان خاطر در کنفرانس ها در ما ایجاد می کند.
۷- فیروزه مخصوص چاکرای گردن و گلو (چاکرای پنجم) است.