به گزارش«رهوا».مجله معتبر فوربس در همین رابطه گزارشی را منتشر کرده که نشان می دهد تعداد میلیاردرهای ایرانی در یک سال گذشته علیرغم اعمال تحریم های آمریکا و همه گیری کووید ۱۹ رشدی انفجاری داشته است.
براساس گزارش فوربس، در سال ۲۰۲۰ تعداد میلیاردرهای ایرانی رشد ۲۱.۶ درصدی داشته که این مقدار حتی از میانگین جهانی که هم اکنون ۶.۳ درصد است هم بالاتر بوده. مجموع ثروت میلیاردرهای ایرانی با استناد به این گزارش حتی رشد سریع تری داشته و نرخ رشد ۲۴.۳ درصدی را تجربه کرده است.
طبق گزارش یک شرکت مشاوره مالی به نام Capgemini در سه ماهه گذشته ارزش بازار بورس ایران ۶۲۵ درصد رشد در مقایسه با سال قبل داشته و این در حالی است که در همین بازه زمانی رشد S&P 500 تنها ۱۶ درصد بوده است.
اعمال تحریم های بین المللی علیه کشورمان باعث شد که دسترسی ایرانیان به بازارهای سرمایه و بورس جهانی غیرممکن شود و در نتیجه بسیاری از متمولین و ثروتمندان ترجیح دادند که پولهای نقد خود را در بازار بورس داخل سرمایه گذاری کنند. از طرفی به خاطر حمایت دولت از سرمایه گذاری در بورس و رشد بعضا غیرمنطقی آن که به زعم خیلی ها با هدف جمع آوری پول های نقد بدون پشتوانه و جبران کسری بودجه دولت صورت گرفت، در ماه های نخست امسال باعث تولد میلیاردرهای جدیدی در ایران شد. حالا آنطور که فوربس گزارش داده بالغ بر ۲۵۰ هزار میلیونر (که به پول ما می شوند میلیاردر) در ایران وجود دارد که اغلب شان نیز ساکن تهران هستند.
همانطور که اشاره شد دولت روحانی با کمک پول عمومی عامل اصلی تولد این میلیاردرها بوده چراکه در شهریورماه گذشته یک درصد از پول موجود در صندوق توسعه ملی را به بازار بورس تزریق کرد و اعلام نمود که ۵۹۵.۲ میلیون دلار دیگر را هم در اسفندماه به بازار بورس تزریق میکند.
رمزارزها از دیگر منابع اصلی شکل گیری جامعه میلیاردرهای ایرانی بودند که به باور بسیاری به لطف برق ارزان در کشور در صف طویل ماینرها قرار گرفتند.
یک وکیل ایرانی که خواسته نامش فاش نشود در مصاحبه با نشریه فوربس چنین گفته است:
ماینری سود خیلی بالایی داشت و درآمدم از این راه خیلی بیشتر از شغل وکالت بود. اینکه می گویند خیلی ها با استخراج بیتکوین میلیاردر شده اند درست است.
از سویی همانطور که در خبرها خواندید این برق ارزان ماینرهای چینی را هم به داخل خاک کشور کشانده تا با استفاده از منابع ارزان (زمین کم قیمت برای راه اندازی مزرعه رمزارز و برق ارزان قیمت برای استخراج) این کار را از طریق ایران انجام دهند.
اما این اقدام شهروندان چنان فشاری به شبکه برق داخلی آورد که در ماه گذشته دولت ممنوعیت چهارماهه برای استخراج بیتکوین اعلام کرد چراکه توان پردازشی مورد نیاز برای استخراج بیتکوین و سایر رمزارزها به مقدار قابل توجهی برق نیاز دارد و همین مساله خاموشی های گسترده ای را در ایران رقم زده است.
جالب است بدانید که طبق گزارش فوربس، افزایش سریع میلیاردرهای ایرانی باعث شده که کشورمان در فهرست ثروتمندترین کشورهای دنیا جایگاه نخست را به خود اختصاص دهد و در خاورمیانه نیز رتبه اول را به دست آورد. در گزارش Capgemini آمده است که ایران حالا حتی از عربستان سعودی نیز جایگاه بالاتری دارد چراکه عربستان سعودی با داشتن ۲۱۰ هزار میلیاردر در رتبه ۱۷ دنیا قرار دارد.