به گزارش«رهوا»، روزنامه فرهیختگان گفتوگویی با فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس و همینطور رئیس سابق سازمان انرژی اتمی انجام داده است که بخشهای مهم آن در ادامه میآید.
برخیها بر سر برجام قمار کرده بودند
درباره چرایی مخالفت دولت با طرح مجلس و همچنین اصرار آنها به تداوم اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و نظارتهای فراپروتکلی باید بگویم متاسفانه از این دست رفتارها تنها برداشتی که میشود کرد این است که ظاهرا برخی بر سر مسالهای چون برجام قمار کرده بودند و حالا که شکست این ایده و مسیر مشخص شده همچنان نمیخواهند برگردند و مسیر را اصلاح کنند.
آنطور که مجریان این ایده میگفتند مذاکرات و برجام قرار بود اقتصاد کشور را سروسامان دهد و مشکلات این حوزه را کم کند ولی متاسفانه چنین اتفاقی رخ نداد.
با توجه به همین شرایط بهنظر میرسد امروز باید هرچه سریعتر مسیر مواجهه با ماجرا تغییر کند و دولت هم نباید به این شکل بر سر این تغییر مانعتراشی کند.
طرح مجلس میتواند دست دولت را مقابل غربیها پر کند
طرح مجلس میتواند دست دولت را مقابل غربیها پر کند. با وجود تلاش مجلس در این مسیر، برخی نمیخواهند دست پر در میدان حضور داشته باشند، چنانکه اگر بنایی بر این نوع رفتار بود، دولت میتوانست همان سال ۹۲ و پیش از آغاز مذاکرات سانتریفیوژهای بیشتری را راهاندازی کرده و سپس مذاکره را آغاز کند.
اگر همه امور به دست دولت بود مدتها پیش اهرمهای قدرت ایران یعنی صنعت دفاعی و مساله منطقهای هم از دست کشور خارج شده بود.
مجلس تازه فعالیت خود را شروع کرده و تلاش میکند یکییکی ابزارهای قدرت ایران را فعال کند و از چالشها و مشکلات روز کشور بکاهد.
فخریزاده جلوی فجایع بیشتر در برجام را گرفت
متاسفانه برخی پس از واقعه روز جمعه اصلا جرأت نداشتند بگویند فخریزاده دانشمند هستهای بوده، ولی حالا ناگهان اعلام کردند فخریزاده برجامی بوده است.
فخریزاده جلوی افتضاحی را که اینها میخواستد به بار بیاورند گرفته بود و درواقع نگذاشت برجام بدتر از اینها شود. او یک مدیر بود که ایستاده بوده و جلوی اشتباه اینها را میگرفته است.