به گزارش«رهوا».یکی دیگر از این تجربه های غیر معمول شنیدن صدای ترق و تروق در گوش ها است.
این امر دلایل مختلفی دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
۱- اختلال شیپور استاش
شیپور استاش مجرای کوچک و باریک است که بخش میان گوش را به پشت بینی و قسمت فوقانی حلق متصل می کند. از این مجرا یکی در هر کدام از گوش های ما وجود دارد.
این مجرا معمولاً بسته است و هنگام خمیازه کشیدن، جویدن یا بلعیدن باز می شود.
اختلال شیپور استاش زمانی رخ می دهد که این مجراها به درستی باز یا بسته نشوند. این مسأله می تواند منجر به شنیده شدن یک صدای ترق و تروق در گوش ها شود.
دیگر دلایل احتمالی اختلال شیپور استاش عبارتند از:
- بروز یک عفونت مثل سرماخوردگی یا سینوزیت
- آلرژی
- بزرگ شدن لوزه ها
- وجود عوامل محرک در هوا مثل دود سیگار یا آلودگی
- شکاف کام
- پولیپ بینی
- تومور بینی
۲- عفونت شدید گوش میانی
عفونت شدید گوش میانی بیشتر در میان کودکان شایع است تا افراد بزرگسال.
اختلال شیپور استاش می تواند در بروز عفونت شدید گوش میانی نقش داشته باشد. باریک یا مسدود شدن این مجراها ممکن است به انباشت مایع در گوش میانی و بروز عفونت بیانجامد.
عفونت شدید گوش میانی ممکن است به دلیل باریک یا مسدود شدن مجراهای شیپور استاش منجر به شنیده شدن صدای ترق و تروق در گوش ها شود.
۳- انباشت جرم گوش
جرم گوش به چرب شدن و حفظ مجرای گوش از عفونت کمک می کند و معمولاً به طور طبیعی از گوش خارج می شود. اما گاهی هم ممکن است در مجرای گوش گیر کند و باعث انسداد شود. اگر جرم گوش را با فرو کردن جسمی مثل گوش پاک کن بیشتر به داخل گوش فشار دهید ممکن است این اتفاق رخ دهد.
گاهی هم گوش ها بیشتر از حد نیاز جرم تولید می کنند و این مسأله می تواند منجر به انباشت جرم گوش شود.
۴- اختلالات مفصل گیجگاهی فکی
مفصل گیجگاهی فکی، استخوان فک را به جمجمه متصل می کند. ما در هر دو سمت سر خود یکی از این مفصل را داریم که محل قرارگیری آن جلوی گوش ها است.
این مفصل مثل یک لولا عمل می کند و می تواند حرکات کشویی هم داشته باشد. یک دیسک از جنس غضروف در بین دو استخوان قرار دارد که به روانی حرکت این مفصل کمک می کند.
وارد شدن آسیب یا جراحت به این مفصل یا تحلیل رفتن غضروف می تواند منجر به بروز اختلالات مفصل گیجگاهی فکی شود.
این اختلالات ممکن است باعث شود در نزدیکی گوش خود صدای ترق و تروق بشنوید، به ویژه زمانی که دهان خود را باز می کنید یا چیزی می جوید.
۵- تشنج ماهیچه ای گوش میانی
تشنج ماهیچه ای گوش میانی نوع نادری از تینیتوس یا همان وزوز یا زنگ زدن دائمی گوش ها است. این اتفاق بر اثر انقباض برخی ماهیچه های درون گوش یعنی ماهیچه ی رکابی یا ماهیچه ی کشنده ی پرده ی گوش رخ می دهد.
این ماهیچه ها به منتقل شدن ارتعاشات از پرده گوش و استخوان های درون گوش میانی به گوش داخلی کمک می کنند.
علت دقیق تشنج ماهیچه ای گوش میانی مشخص نیست. این مسأله ممکن است به یک مشکل مادرزادی، آسیب شنوایی و دیگر انواع ارتعاشات یا انقباضات مثل اسپاسم همی فاسیال (پرش غیر عادی صورت) مربوط باشد.
انقباض ماهیچه های رکابی یا کشنده ی پرده ی گوش می تواند باعث شنیده شدن یک صدای ترق و تروق در گوش ها شود.
https://rahva.ir/?p=19596