به گزارش«رهوا».پیروز حناچی، سومین شهردار منتخب اصلاح طلبان شورای پنجم در طول یک سال و نیم گذشته است که از عمر تکیه او بر کرسی مدیریت پایتخت حدود چهارماه می گذرد. آقای شهردار که این روزها به «آقای دوربینی» و «شهردار دوچرخه سوار» مشهور شده با روزنامه دولتی ایران گفتگو کرده است.
بخش های جالب این گفتگو را در ادامه خواهید خواند:
*من اعتقادی به گران کردن شهر تهران ندارم، میگویم هر کس باید به اندازهای که از شهر استفاده میکند، هزینهاش را بپردازد. برخی مردم حداقل استفاده را دارند، خب باید حداقل هزینه را هم بپردازند. اما یک رستوران که هر شب، ۱۰۰ برابر یک واحد آپارتمان، زباله تولید میکند، نباید حداقل هزینه را بدهد.این عادلانه است.
*بحث این است آیا فردی که در یک خانه ۳۰ میلیاردی در منطقه یک زندگی میکند هم مثل فردی که در جنوب تهران، خانه دارد، هزینه میپردازد؟ یا این عوارض فقط در تردد در شهر معنا میشود. چه فرقی بین فرد متمولی که هر روز وارد محدوده طرح ترافیک میشود با یک فرد معمولی وجود دارد، عوارض که یکیست! حتی ممکن است یک فرد با درآمد کم هم به خاطر تأمین معاش ماهانهاش به اجبار بخواهد از محدوده چندین بار عبور کند، این با حرف شما که عدالت در شهر برقرار باشد، منافات دارد.
*هر مدل حمل و نقل عمومی کمک کننده است. خودروی تک سرنشین نباید باشد. حتی اگر با نگاه سلامت هم به قضیه نگاه کنیم، این موضوعیت پیدا میکند. آمار دیابت، چاقی، فشارخون، بیماریهای قلبی و تنفسی و مرگ و میر ناشی از ذرات معلق در تهران نگران کننده است. ۴۰ درصد از آلودگی با وسایل نقلیه شخصی ارتباط مستقیم دارد. ما تغییر سبک زندگی را هدف قرار دادهایم. حالا میتواند دوچرخه باشد یا پیاده روی!
*من روزهایی که با دوچرخه به محل کارم میآیم، بسیار با نشاط هستم. مخصوصاً وقتهایی که باتری دوچرخه را خاموش میکنم… از ستارخان تا خیابان بهشت مسیر عبوری است… در این مدت وزن کم کرده ام، اما فقط مربوط به این موضوع نیست، به غصههایی که در شهرداری میخوریم هم ربط دارد.
*یکی از برنامههایی که به شورا دادیم، اجرای الآرتی یا خط ریلی شهری در ولیعصر بود که اگر اجرا شود، هم امکان دوطرفه شدن خیابان ولیعصر فراهم میشود و هم اینکه میتوانیم در ساعاتی از روز، بخشهایی از خیابان را پیاده رو کنیم. مثلاً از منیریه تا میدان ولیعصر یا از پارکوی تا تجریش!