×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 25 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
گرای تحریم‌های بیشتر را چه کسی به ترامپ داد؟

به گزارش«رهوا».«فشار اقتصادی تقصیر دولت نیست؛ تقصیر ترامپ و تحریم‌هاست» این بخشی از سخنان «محمد باقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه است. پیشتر درباره اینکه چرا دولت قادر نیست امور اقتصادی را اداره کند، برخی از دولتمردان با مردم سخن گفته بودند اما سخنان جدید نوبخت چند نکته مهم و اساسی را یادآور می شود که در ادامه به این موارد می پردازیم.
گرای تحریم‌های بیشتر به آمریکا: به نظر می رسد سخنان نوبخت که بیان می کند اوضاع اقتصادی کشور با مشکل روبروست و این موضوع به تحریم‌های آمریکا مربوط است به نوعی گرا و در باغ سبز نشان دادن به مقامات کاخ سفید برای تحریم بیشتر ایران است. آمریکایی‌ها همیشه ادعا کرده‌اند که تحریم های آنان جواب داده است و اینگونه سخنان به نوعی تاییدیه  درست بودن صحبت های مقامات این کشور است که واقعا تعجب برانگیز است.
اعتراف دولتمردان درباره ناتوانی از مدیریت امور اقتصادی کشور: اینکه دولتمردانی چون نوبخت اوضاع داخلی و اقتصادی کشور را به گردن یک علت خارجی می اندازند بیشتر این موضوع را در ذهن تداعی می کند که دولتمردان از مدیریت امور ناتوان هستند. این درحالی است که همواره تحریم های امریکایی وجود داشته است و مذاکرات هسته ای از جمله انعقاد قرارداد بین المللی برجام هم به خاطر همین تحریم‌ها صورت گرفت اما در ان زمان اینچنین مشکلات کشور به طور موج های گرانی بازار و اقتصاد را احاطه نمی کرد و مشکلات تا به این حد نبود. حالا دولتمردان بیان می کنند که مدیریت آنان عیب و نقصی ندارد و این تحریم هاست که باعث بروز چنین مسائل حادی در اقتصاد کشور شده است. این درحالی است که کارشناسان اقتصادی نظر دیگری دارند و مطرح می کنند که مشکلات اقتصادی بیشتر به عدم مدیریت صحیح تنظیم بازار مربوط می باشد و بیش از اینکه یک عامل خارجی دخیل باشد، سوء مدیریت در آن اثرگذار است.
دولتمردان برای مقابله با تحریم ها چه کردند: دولتمردان همواره بیان می کردند که برای دوران بدون برجام هم برنامه ریزی کرده اند. از سوی دیگر مطرح می شد که برجام آنقدر قرص و محکم است که هیچ کسی یارای برچیدن آن نیست حتی رئیس جمهور آمریکا. دیپلمات های هسته ای کشورمان نیز همواره مطرح می کردند که برجام با قطعنامه‌های سازمان ملل تضمین شده است و از این رو کسی نمی تواند آنرا نقض کند.
پاسخ دولتمردان به مطالبه اقتصادی مردم: مردم در سال جاری همواره این مطالبه را از مسئولان داشتند که واقعا اوضاع اقتصادی کشور به چه سمتی می رود و  تا کجا ادامه می یابد. در این مدت دولت سخنگوی خود را از دست داد و حالا نوبخت که روزگاری سخنگو دولت بود بازهم به نقش قبلی خود رجوع کرده و آب پاکی را به دست هموطنان ریخت و بیان داشت که کاری از دست دولتمردان بر نمی آید و بازهم کدخدا برای کشورمان باید کاری بکند؟
هشدار رهبری چه می شود؟ روز دوشنبه متن هشدار رهبر معظم انقلاب که هشت ماه پیش در دیدار با هئیت دولت اظهار فرمودند، منتشر شد. ایشان نکات قابل توجهی را بیان فرمودند که نگاهی به این نکات به خوبی نشان می دهد با سخنان رئیس سازمان برنامه و بودجه منافات دارد و هنوز دولت رویکرد خود مبنی بر نگاه خارجی به توسعه را پس از شکست برجام ترک نکرده است و همه چیز حتی مشکلات را هم خارجی می بیند.
رهبر معظم انقلاب دراین خصوص فرمودند:« کار را در محدوده‌ی مقدورات کشور با جدّیّت دنبال بکنید؛ منتظر این و آن نباشید. ما یک روز مشکل اقتصادی کشور را موکول کردیم به برجام، [امّا] برجام نتوانست مشکل اقتصادی کشور ما را برطرف کند و به ما کمک قابل توجّهی بکند؛ و نتیجه این شد که مردم نسبت به برجام شرطی شدند، که وقتی آن بابا میخواهد از برجام خارج بشود، تا مدّتی که او میگوید خارج میشوم، ما همین‌طور دچار تلاطم در بازار خواهیم بود؛ ما شرطی شده‌ایم دیگر، مردم را ما شرطی کرده‌ایم.»

ایشان توصیه اکید کردند: «به هر حال، اقتصاد کشور را به بسته‌ی اروپایی موکول نکنید. بیاییم کارهایی ما داریم در داخل کشور، اینها را باید انجام بدهیم. آنها هم البتّه بایستی حتماً آن کار [خودشان] را بکنند منتها ما مشکلاتمان را به آن [بسته] موکول نکنیم.»

منبع خبر : جهان

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.