×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 22 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
کشورهای جهان چه اقداماتی برای مهار ویروس کرونا کرده اند؟

مجله خبری«رهوا».از عربستان سعودی گرفته تا ژاپن و فرانسه، دولت ها دست به اقدامات مختلفی زده اند تا جلوی گسترش این ویروس را تا حد امکان بگیرند.

ممنوعیت های مسافرتی، اجرای قرنطینه به صورت محدود و ممنوعیت برگزاری اجتماعات عظیم مردمی، اقدامات میانه روتری هستند که تا به حال صورت گرفته اند.

اما اقدامات شدیدتری هم انجام شده، مثل قرنطینه ی کامل شهرها و تهدید به اعدام در صورت مانع تراشی عمدی در کار مقامات مسئول در حوزه ی بهداشت عمومی.

در ادامه به اقداماتی که تا به حال در کشورهای مختلف دنیا برای مهار ویروس کرونا انجام شده خواهیم پرداخت.

اقدامات کشورها برای مهار ویروس کرونا

چین، منشأ ویروس کرونا، ابتدا واکنش کندی به ویروس داشت، اما بعدتر شدیدترین اقدامات را پی گرفت.

بعضی از اقدامات این کشور عبارتند از قرنطینه ی کامل شهرها از جمله ووهان، کانون شیوع بیماری. به دنبال این کار، نزدیک به ۵۰۰ میلیون نفر در شهرهای چین قرنطینه شدند.

یکی دیگر از اقدامات چین، ساخت دو بیمارستان موقت در عرض تنها ۱۰ روز برای جای دادن سیل عظیم بیماران مبتلا به ویروس کرونا بود که باید در سریع ترین زمان ممکن درمان می شدند.

علاوه بر این، ووهان مراکز ورزشی، سالن های نمایشگاهی و دیگر مکان های محلی را به بیمارستان های موقت تبدیل کرد که با این کار بیشتر از ۱۰ هزار تخت دیگر برای بیماران فراهم شد.

در بعضی استان های چین هم به شهروندان اعلام شد هر کسی که داوطلبانه اطلاع دهد از ووهان به آنجا برگشته، ۱۴۰ دلار دریافت خواهد کرد.

در یکی دیگر از استان های چین اعلام شد هر کسی که به عمد ویروس را پخش کند، مجازات اعدام در انتظارش خواهد بود.

در کره جنوبی که بالاترین آمار مبتلایان ویروس کرونا در خارج چین را دارد، مون جا این، رئیس جمهور این کشور، اعلام «وضعیت جنگی» کرد.

کره جنوبی به جای قرنطینه کردن شهرها، اقدام به گرفتن آزمایش از هزاران نفر از شهروندان خود به شیوه ی تصادفی در مکان های مختلف، از بیمارستان ها گرفته تا فروشگاه های ماشین‌رو کرد.

مقامات کره جنوبی از ۲۶ فوریه (۷ اسفند ۹۸) شروع به تست گیری از مردم در داخل خودروهایشان کردند.

از رانندگان به صورت تصادفی خواسته می شود کنار بزنند تا از بزاق آن ها نمونه گیری و دمای بدن شان اندازه گیری شود. نتیجه ی آزمایش از طریق پیام کوتاه به آن ها ارسال می شود.

در این میان، مقامات کره جنوبی اقدام به ضدعفونی کردن ساختمان های عمومی، خیابان ها و همینطور وسایل نقلیه ی عمومی کرده اند.

ژاپن هم با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کند. این کشور روز چهارم مارس (۱۴ اسفند ۹۸) با ۳۶ مورد جدید، شاهد بزرگ ترین افزایش یک روزه در آمار مبتلایان خود بود.

دولت ژاپن در تلاش برای سرکوب گسترش ویروس، روز ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن ۹۸) ورود تمامی افرادی که از استان های هوبئی و چجیانگ ِ چین آمده باشند را به خاک این کشور ممنوع کرد.

علاوه بر این، شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، با اعلام تعطیلی تمامی مدارس تا اوایل ماه آوریل (اواسط فروردین ۹۹) در روز ۲۷ فوریه (۸ اسفند ۹۸) مردم ژاپن را در شوک فرو برد.

بعد از آنکه در روز ۲۸ فوریه (۹ اسفند ۹۸) فرماندار جزیره ی هوکایدو که بیشترین آمار شیوع ویروس کرونا در ژاپن را دارد، وضعیت اضطراری در این جزیره اعلام کرد، رستوران ها و فروشگاه های آن چهره ای متروکه به خود گرفتند.

استادیوم های ژاپن هم از تبعات ویروس کرونا در امان نماندند. لیگ بیس بال حرفه ای ژاپن در روز ۲۶ فوریه (۷ اسفند ۹۸) اعلام کرد ۷۲ مسابقه ی باقی مانده از پیش فصل خود را بدون تماشاگر برگزار خواهد کرد.

اما این کشور مورد انتقاداتی هم قرار گرفته.

ژاپن در قرنطینه سازی کشتی دیاموند پرنسس عملکرد نادرستی داشت، اقدامی که کارشناسان آن را برای کنترل عفونت کافی نمی دانستند.

ایران، دیگر کشوری است که یکی از بالاترین آمارهای شیوع ویروس کرونا در دنیا را داشته.

به دنبال افزایش تعداد موارد تأیید شده ی ابتلا به ویروس کرونا در کشور، مقامات ایران در روز ۲۳ فوریه (۴ اسفند ۹۸) اقدام به تعطیلی مدارس و مراکز فرهنگی کردند. این کشور کار ضدعفونی کردن اتوبوس ها و قطارهای مترو را هم آغاز کرد.

دادستانی کل ایران در روز اول مارس (۱۱ اسفند ۹۸) اعلام کرد احتکار اقلام ضروری یا انجام هر اقدامی که مخل تأمین لوازم بهداشتی شود ممکن است مجازات اعدام داشته باشد.

در روز ۴ مارس (۱۴ اسفند ۹۸) نمازهای جمعه برای دومین هفته ی متوالی لغو شدند. در روز ۵ مارس (۱۵ اسفند) اعلام شد که همه ی مسابقات فوتبال تا ۱۹ مارس (۲۹ اسفند ۹۸) به تعلیق درخواهد آمد.
نمکی، وزیر بهداشت ایران هم روز چهارم مارس (۱۴ اسفند ۹۸) از راه اندازی کمپین غربالگری سرتاسری در کشور خبر داد.

هشت درصد از اعضای مجلس ایران به ویروس کرونا مبتلا شده اند، مسأله ای که موجب شد وزرای دولت اقدام به لغو تمامی اجتماعات عمومی از جمله جلسات دولت کنند.

مقامات ایران در تلاش برای مقابله با گسترش ویروس کرونا در زندان های شلوغ این کشور، به ۵۴ هزار زندانی در روز سوم مارس (۱۳ اسفند ۹۸) آزادی موقت دادند.

ترس از گسترش بیشتر ویروس موجب شد کشورهای همسایه ی ایران از جمله پاکستان، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان بخشی از مرز مشترک خود با ایران یا تمام آن را ببندند.

عربستان سعودی هم با آنکه هیچ مرز مستقیمی با ایران ندارد، اما از چند روز پیش از ثبت اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در کشور خود اقدامات پیشگیرانه را آغاز کرد.
در روز اول مارس (۱۱ اسفند ۹۸) یعنی یک روز قبل از به تأیید رسیدن اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در عربستان سعودی، این کشور اقدام به آماده سازی ۲۵ بیمارستان برای مدیریت شیوع ویروس کرونا کرد.

در روز ۲۷ فوریه (۸ اسفند ۹۸) عربستان سعودی، ورود زائرین به کشور خود را ممنوع کرد و درهای کعبه و مسجد جامع مکه که از مقدس ترین زیارتگاه های دنیای اسلام محسوب می شوند را بست.
طبق گزارش آژانس خبری رسمی عربستان سعودی، مسافران تنها بعد از گذران ۱۴ روز در دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و نداشتن هیچ گونه علائمی از ویروس کرونا، اجازه ی ورود به این کشور را دارند.
امارات متحده عربی، بحرین، کویت، عمان و قطر، دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس، علاوه بر عربستان سعودی هستند.

مقامات عربستانی همچنین ورود تمامی مسافران از هر یک از دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را ممنوع اعلام کردند.

در هند که تا کنون ۲۹ مورد تأیید شده ی ابتلا به ویروس کرونا داشته، نارندرا مودی، نخست وزیر این کشور در روز ۴ مارس (۱۴ اسفند ۹۸) اعلام کرد که در جشن «هولی» امسال که از اعیاد رسمی هند است شرکت نخواهد کرد. این جشن از روز ۹ مارس (۱۹ اسفند ۹۸) آغاز می شود.

تعداد موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در اروپا هم با افزایش ناگهانی و شدیدی رو به رو شد که در این میان کشور ایتالیا وخیم ترین وضع را از این نظر داشته. تا ۵ مارس (۱۵ اسفند ۹۸) تعداد موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور ایتالیا به بیش از ۳ هزار مورد رسید که بیشتر آن ها در نواحی شمالی این کشور بودند.

در روز ۲۶ فوریه (۷ اسفند ۹۸) دولت ایتالیا ۱۱ شهر در منطقه ی لمباردی را قرنطینه کرد.

شهرها تحت کنترل نیروهای پلیس هستند و هر کسی که در حین تلاش برای ورود یا خروج از مناطق شیوع بیماری دستگیر شود، جریمه خواهد شد.

علاوه بر این، وسایل نقلیه ی عمومی در ایتالیا هر روز ضدعفونی می شوند.

مسابقات فوتبال لیگ سری آ ایتالیا به مدت یک ماه پشت درهای بسته برگزار خواهد شد.

مکان های توریستی ایتالیا از جمله کلیسای کاتدرال مشهور میلان تعطیل شده اند.

دولت ایتالیا روز ۴ مارس (۱۴ اسفند ۹۸) اعلام کرد مدرسه ها و دانشگاه ها هم به مدت ۱۰ روز بسته خواهند بود.

در فرانسه هم موزه ها موقتاً تعطیل شده اند. موزه ی لوور درهای خود را موقتاً برای چندین روز، تا چهارم مارس (۱۴ اسفند) بست.

امانوئل مکرون، نخست وزیر فرانسه اعلام کرد دولتش کار کنترل موجودی ماسک های صورت را در دست می گیرد تا از رسیدن آن ها به دست بیماران و نیروهای درمانی اطمینان حاصل شود.
به دنبال افزایش قیمتی که بر اثر هجوم مردم برای خرید مایع ضدعفونی کننده به وجود آمده بود، دولت فرانسه در روز ۴ مارس (۱۴ اسفند ۹۸) اقدام به تنظیم قیمت این کالای بهداشتی کرد.

در روز ۲۹ فوریه (۱۰ اسفند ۹۸)، الیویه وران، وزیر بهداشت ایتالیا از شهروندان این کشور خواست از انجام روبوسی به شیوه ی سنتی که بر روی هر دو گونه انجام می شود خودداری کنند.

همان روز، فرانسه برگزاری گردهمایی های عمومی با حضور بیشتر از ۵ هزار نفر را ممنوع اعلام کرد، مسأله ای که به لغو نیمه ماراتن پاریس انجامید.

در بریتانیا، دولت بوریس جانسون یک برنامه ی عملیاتی برای مهار ویروس کرونا منتشر کرد که شامل آماده سازی «مناطق ممنوعه» و ممنوعیت برگزاری گردهمایی های عظیم مردمی است.

با این حال تا ۵ مارس (۱۵ اسفند ۹۸) هنوز هیچکدام از اقدامات مطرح شده در این برنامه به اجرا درنیامده بود.

طبق این برنامه ی عملیاتی، بریتانیا نیروهایی درمانی بازنشسته را هم برای مقابله با بحران کرونا به خدمت می گیرد و این احتمال وجود دارد که مردم برای دست کم ۳ ماه از خانه کار کنند.

شهرهای سرتاسر آمریکا هم رفته رفته برای رویارویی با ویروس کرونا آماده می شوند. تاکنون دست کم ۳۷۶ مورد ابتلا به ویروس کرونا در ۲۷ ایالت آمریکا گزارش شده.

از قرار معلوم هر ایالتی شیوه ی متفاوتی برای مهار شیوع ویروس کرونا دارد.

شهر نیویورک در روز ۴ مارس (۱۴ اسفند ۹۸) اعلام کرد که دست به پاکسازی عمقی هر روزه ی مترو و وسایل نقلیه ی عمومی خواهد زد.

این اقدام از سوی شهر سیاتل در ایالت واشنگتن هم صورت می گیرد که عمده ی موارد مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در آمریکا در آن ثبت شده.

واشنگتن بعد از به تأیید رسیدن اولین مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این ایالت، روز ۲۹ فوریه (۱۰ اسفند ۹۸) اعلام وضعیت اضطراری کرد.

ایالت کالیفرنیا هم به همین ترتیب عمل کرد و در روز ۵ مارس (۱۵ اسفند ۹۸) به دنبال گزارش اولین مرگ مرتبط با ویروس کرونا در این ایالت، وضعیت اضطراری اعلام کرد.

در اقدامی عمدتاً پیشگیرانه، چندین مدرسه در ایالت های واشنگتن، اورگن، رود آیلند و نیویورک تعطیل شدند.

در این میان، بعد از انکار هشدارهای رسمی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آمریکا توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از سمت کارشناسان حوزه ی بهداشت عمومی به کم اهمیت جلوه دادن نگرانی هایی که در مورد ویروس کرونا وجود دارد، متهم شده.

در روز ۴ مارس (۱۴ اسفند) مجلس سنای آمریکا اختصاص یک بودجه ی ۸/۳ میلیارد دلاری به منظور مقابله با گسترش ویروس کرونا و تولید واکسن آن را به تصویب رساند.

در استرالیا هجوم مردم برای خرید به دلیل ترس از ویروس کرونا منجر به آن شد که سوپرمارکت های بزرگ این کشور محدودیت های سختگیرانه ای در مورد خرید دستمال توالت و مایع ضدعفونی کننده ی دست اعمال کنند.
وول ورتس، بزرگ ترین سوپرمارکت زنجیره ای استرالیا، به هر خریدار اجازه می دهد حداکثر ۴ بسته دستمال توالت و ۲ مایع ضدعفونی کننده ی دست خریداری کنند.

کشورهای تایوان، هنگ کنگ و سنگاپور به خاطر تلاشی که برای مهار این ویروس داشته اند مورد تحسین و تمجید قرار گرفته اند.

یکی از مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت در فوریه ی ۲۰۱۹ اعلام کرد: «سنگاپور از هیچ اقدامی فروگذار نکرده و تک تک مواردی که بیماری ای شبیه به آنفولانزا و ذات الریه دارند را آزمایش می کند. کشورهای دیگر هم باید همین کار را انجام دهند.»

برچسب ها : , ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.