به گزارش«رهوا». شب گذشته رسانهها از انفجار و سپس آتشسوزی نسبتا سنگین و گسترده در ناو هواپیمابر آمریکایی «یو اس اس بونهام ریچارد» در «پایگاه دریایی سن دیگو» در جنوب غربی آمریکا خبر دادند.
با وجود اهمیت موضوع هنوز وزارت دفاع و یا نیروی دریایی این کشور در مورد چگونگی و علل وقوع این رخداد که در منطقهای نظامی و حفاظت شده به وقوع پیوسته واکنشی نداشتهاند.
این اتفاق که در نوع خود رخداد ویژهای محسوب میشود به دلیل پنهانکاری مسبوق به سابقه آمریکاییها در موضوعات مشابه، ابهامات زیادی را به وجود آورده است.
درباره چیستی، چرایی و چگونگی وقوع این انفجار، ظرف شب گذشته تاکنون گمانههای متعددی در فضای رسانهای و شبکههای اجتماعی بویژه فعالان این حوزه در آمریکا طرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است، از این میان اما دست کم چهار فرضیه میتواند احتمال بیشتری داشته باشد:
احتمال اول اینکه؛ به دلیل دخالت ارتش در سرکوب خشونتبار و کمسابقه تظاهرات اعتراضی ضدنژادپرستی اخیر در آمریکا و با توجه به شکافهای عمیق اجتماعی در این کشور، برخی عناصر معترض در داخل ارتش امریکا دست به این اقدام زدهاند.
البته با توجه به تداوم سیاست سرکوب در آمریکا اینگونه اقدامات میتواند به صورت خودجوش در موضوعات دیگر نیز ادامه داشته باشد و به سایر حوزهها نیز سرایت کند.
احتمال دوم اینکه؛ چون رقابتهای حزبی در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به دلیل شرایط خاص این کشور و رفتارهای متناقض و هزینهساز ترامپ بسیار بالا گرفته و پیشبینی نتیجه انتخابات را بسیار دشوار کرده، وقوع رخدادهایی از این دست میتواند سرنوشت انتخابات را دستخوش تغییر جدی کند، لذا احتمال برنامهریزی و اجرای این اقدام در چارچوب رقابتهای حزبی نیز متصور است، چه، موارد مشابهی نیز در ادوار قبلی انتخابات وجود داشته که این فرضیه را تقویت میکند.
احتمال سوم اینکه؛ رخدادها و حوادث اخیر در آمریکا به ویژه تظاهرات اعتراضی گسترده و همچنین موج مخالفتها و اعتراضات به دولت ترامپ به دلیل ناکارآمدی در مهار شیوع بیماری کرونا وضعیت بسیار سخت و شکنندهای را برای ترامپ رقم زده و احتمال موفقیت او را در انتخابات به شدت کاهش داده است. آخرین نظرسنجیها نشان میدهد که «جو بایدن» رقیب دموکرات او با اختلاف ۷ درصد پیشی گرفته است.
بر این اساس؛ انفجار ناو آمریکایی میتواند اقدامی از سوی دولت ترامپ برای امنیتی کردن فضا و امکان حمله بیشتر به مخالفین و سرکوب شدیدتر اعتراضات باشد، به ویژه آنکه ترامپ در چهارسال گذشته نشان داده برای حفظ جایگاه و موقعیت خود از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.
احتمال چهارم اینکه؛ انفجار و آتشسوزی در ناو آمریکایی میتواند در اثر انجام یک عملیات سایبری با منشاءبیرونی و یا انجام عملیات ویژه باشد، چرا که دولت آمریکا با انجام اقدامات مشابه علیه کشورهای دیگر به صورت طبیعی باید انتظار داشته باشد که در معرض عملیات انتقامی و تلافیجویانه قرار بگیرد، از این رو میتوان انتظار داشت که منشاء انفجار و آتشسوزی در ناو آمریکایی، عملیات سایبری یا عملیات ویژه با منشاء خاکستری باشد.
در کنار این فرضیات، آنچه در خصوص این اتفاق فضا را بیش از پیش مبهم ساخته واکنش آمریکا در موارد مشابهی است که هیئت حاکمه این کشور با پنهانکاری و عدم انتشار اطلاعات دقیق سعی در طفره رفتن از آنها داشته است.
از جمله این موارد میتوان به موضوع سقوط هواپیمای جاسوسی «E-11A» آمریکا در ولایت غزنی افغانستان در ژانویه سال جاری اشاره کرد که با وجود پیگیری فراوان رسانهها و افکار عمومی داخل و خارج ایالات متحده، کاخ سفید و پنتاگون تا این لحظه حاضر به ارائه روایت دقیق و شفاف ماجرا و رخدادهای پس از آن نشدهاند.
https://rahva.ir/?p=18045