به گزارش«رهوا».در ادامه می خواهیم ببینیم علت این مسأله چیست و مردان چطور جوانی خود را بیشتر حفظ می کنند.
زنان بیشتر از مردان دچار اضطراب می شوند
زنان بیشتر مستعد درگیر شدن با مشکلات روانی به ویژه مشکلات روانی مرتبط با شغل و کار هستند. علاوه بر این، مسأله ی تغییرات هورمونی همه چیز را به خوبی روشن می سازد. نوسانات هورمونی باعث افسردگی می شود. به علاوه، افسردگی فصلی (اختلال عاطفی فصلی) بیشتر زنان را تحت تأثیر قرار می دهد تا مردان را. اضطراب مداوم به طور حتم منجر به پیری زودرس می شود.
زنانی که بچه دار شده اند زودتر پیر می شوند
تحقیقات نشان داده بارداری ۱۱ سال زنان را پیر می کند. نکته این است که زنانی که زایمان کرده اند تلومرهای کوتاه تری دارند تا زنانی که هرگز بچه دار نشده اند. هر چه طول تلومرهایتان کوتاه تر باشد، پیرتر به نظر می رسید. علاوه بر این، اضطراب دوران بارداری اتفاق نامتعارفی نیست، امری که به روند پیری سرعت می بخشد.
مردان پوست ضخیم تری دارند
به گفته ی متخصصان، پوست مردان ۲۵ درصد ضخیم تر از پوست زنان است. این درصد ممکن است در هر فردی متفاوت باشد اما فاصله ی کلی آن با میزان ضخامت پوست زنان ثابت است. با این حال، چین و چروک های روی صورت مردان گرچه کمتر اما عمیق تر از چین و چروک های صورت زنان هستند.
سطح تستوسترون بدن زنان و مردان متفاوت است
خانم ها جوانی چهره ی خود را از استروژن دارند اما این وظیفه در بدن مردان بر عهده ی تستوسترون است. تستوسترون بالا باعث کاهش روند پیری می شود. گرچه استروژن هم یک هورمون ضد پیری است اما تولید آن زودتر از تستوسترون کاهش پیدا می کند. به همین دلیل است که چهره ی زنان زودتر دچار چین و چروک می شود.
یائسگی آسیب هایی دارد
فقدان هورمون ها در دوران یائسگی به روند پیری سرعت می بخشد. زنان وقتی یائسه می شوند، بدن آن ها دیگر به اندازه ی قبل کلاژن تولید نمی کند. این امر باعث از دست رفتن خاصیت ارتجاعی پوست می شود.
https://rahva.ir/?p=21916