×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 22 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
پاستیل و خواص آن برای استخوان، مفاصل و سایر فواید

مجله خبری«رهوا».در این مقاله شما را با واقعیت‌هایی جالب درباره پاستیل و همچنین خوبی‌ها و مضراتش برای سلامت آشنا خواهیم کرد.

انواع پاستیل های سطلی

پاستیل از کجا آمد؟

سال ۱۹۲۲ مرد شیرینی سازی به نام «هانس رایگل» در بن آلمان ترکیب پاستیل را ابداع کرد و از آن موقع به بعد این خوراکی به صورت گسترده در دنیا مورد استفاده قرار گرفت. جالب است بدانید «هاریبو» که نام یکی از بزرگترین و بهترین تولید کننده‌های پاستیل دنیاست، نامش را از نام تجاری همین آقا گرفته است؛ Hans Riegel Bonn. (اگر دو حرف اول هر قسمت را کنار هم بگذارید به هاریبو می‌رسید.)

معروف‌ترین شکل پاستیل مدل خرسی آن و بعد نوشابه‌ای است. در کنار هاریبو برندهای دیگری مثل ببتو هم در سطح جهانی فعالیت می‌کنند. در کشور ما شیبا سال‌هاست که تولید کننده پاستیل حلال است. برای خرید پاستیل بسته به میزان مصرفتان می‌توانید سراغ خرید پاستیل در بسته بندی های معمولی یا سطلی بروید.

پاستیل برای استخوان‌ها خوب است؟

یکی از مسائلی که درباره پاستیل گفته می‌شود، خاصیت آن برای استخوان‌هاست. گفته می‌شود ژلاتین موجود در این خوراکی منبعی غنی از پروتئین است و به همین دلیل می‌تواند برای بدن مفید واقع شود. بعضی‌ها پا را فراتر هم می‌گذارند و پاستیل را ضد پوکی استخوان می‌ دانند.

پاستیل خرسی

یک خوراکی مناسب برای بعد از ورزش

ورزش کردن باعث سوختن گلیکوژن می‌شود. گلیکوژن نوعی از گلوکز است که بدن ما برای دستیابی به انرژی آن را ذخیر می‌کند. بعد از هر تمرین ورزشی بدن نیاز دارد تا منبع گلیکوژنش را تجدید کند و از این طریق به سلول‌های عضلات حجم دهد. یکی از کارهایی که برای اینکه بتوانید این منبع گلیکوژن را تجدید کنید خوب است، خوردن کربوهیدرات‌هایی است که به سرعت جذب بدن می‌شوند. به همین دلیل هم پاستیل یکی از خوراکی‌های مناسب برای حجم آوردن بعد از ورزش است.

  • این خوراکی نه تنها گلیکوژن از دست رفته را برمی‌گرداند؛ بلکه باعث بالا رفتن سطح انسولین هم می‎شود. مراقب باشید که این اتفاق به مرور زمان ممکن است برایتان دردسر ساز شود. پس حد تعادل را نگه دارید و با مربی متخصص‌تان مشورت کنید.
  • شکر موجود در پاستیل از دکستروز dextrose تهیه می‌شود که بر خلاف فروکتوز که بدن باید آن را در هم بشکند، نیازی به شکسته شدن ندارد؛ به همین دلیل پروسه جذب آن بسیار سریع‌تر خواهد بود. این مسئله باعث می‌شود که مکمل‌هایی مثل پروتئین و آمینو اسیدها به صورت مستقیم وارد جریان خون شوند و عضلات شما سریع‌تر تغذیه شوند. درباره ماده دکستروز و کاربرد آن در صنایع غذایی می‌توانید به این مطلب رجوع کنید.

به همین دلیل مصرف پاستیل بعد از ورزش برای کسانی که می‌خواهند عضلاتشان حجم بیاورد، راهکار بدی به نظر نمی‌رسد. با وجود این از آنجایی که این خوراکی پر از شکر است، خوب است در مصرف آن به هیچ وجه زیاده روی نکنید و حتی از متخصص تغذیه مشورت بگیرید و بعد دست به مصرف آن بزنید.

یک ترمیم کننده مفاصل

مواد تشکیل دهنده پاستیل بیشتر از ژلاتین، رنگ خوراکی، طعم دهنده‌ها و گلوکز تشکیل شده است. پیشتر اشاره کردیم که ژلاتین برای استخوان‌ها مفید است. بعضی از کارشناسان تغذیه معتقدند این ماده برای ترمیم مفاصل آسیب دیده در بزرگسالان هم مفید واقع خواهد شد. به همین دلیل کسانی که از مشکلات مربوط به فرسایش مفاصل هم رنج می‌برند، می‌توانند به پاستیل به چشم یک خوراکی کمک کننده نگاه کنند.

مفید برای پوست و مو

در سال‌های اخیر پاستیل‌های ویتامینی زیادی به بازار ارائه شده‌اند که جایگزینی خوشمزه برای قرص‌های ویتامین هستند. این پاستیل‌ها را باید با دستور پزشک یا بسته به نیاز و به صورت کنترل شده مصرف کرد؛ اما پاستیل‌های معمولی موجود در بازار هم از این فرایند عقب نمانده‌اند و بسیاری از آن‌ها دارای مقادیری ویتامین C و B هستند. این ویتامین‌ها برای تقویت ساختار پوست و مو کارکرد زیادی دارند و می‌توانند از طریق رسیدگی به اعصاب بدن هم باعث بالا رفتن روحیه و بهبود کیفیت پوست و مو شوند.

پاستیل کرمی خارجی

برای دندان مفید است یا نه؟

در حالی که خیلی‌ها می‌گویند ساختار ژلاتینی پاستیل باعث تقویت دندان‌ها می‌شود، عده دیگری هم می‌گویند این ماده به دلیل چسبنده بودن می‌تواند خیلی سریع و راحت منجر به خرابی دندان شود. به همین دلیل بعد از خوردن این خوراکی باید بلافاصله مسواک زد.

آیا می‌تواند مکمل غذایی باشد؟

واقعیت این است که ویتامین‌ها و کلسیم موجود در این خوراکی بسیار کمتر از میزان مورد نیاز بدن است و تنها با خوردن حجم زیادی از آن شاید بتوان به بخشی از مواد مورد نیاز بدن دست یافت.

  • خوردن میزان بالای پاستیل بالا رفتن ناگهانی قند خون و انسولین را به دنبال خواهد داشت که باعث افزایش تعداد دفعات گرسنگی در طول روز و در نتیجه چاقی می‌شود.
  • این عملکرد پاستیل شبیه نوشابه است. بر خلاف نوشابه های زیرو و بدون قند برندهایی مثل کوکاکولا، فانتا، سون آپ و پپسی، نوشابه‌های معمولی گاز دار قند خون را به صورت ناگهانی بالا می‌برند. این اتفاق باعث می‌شود مدت زمان کوتاهی احساس سیری کنید اما خیلی زود دوباره گرسنه شوید و سراغ غذا و نوشابه قوطی یا خانواده همراهش را بگیرید. البته تحقیقات درباره نوشابه‌های زیرو هم ادامه دارد.

بنابراین وعده‌های غذایی سالم را به طور کامل دریافت کنید و از پاستیل و سایر خوراکی‌های شیرین به مقدار کم استفاده کنید تا به جای مضرات، از خواص آن بهره مند شوید.

چه قدر پاستیل در طول روز مجاز است؟

استفاده از خوراکی‌ها در حد کم و متوسط در شرایط معمولی نباید ایجاد کننده مشکل خاصی باشد؛ اما اگر این مقدار از حد تعادل بیشتر شود، احتمال اینکه بتواند مشکلاتی را برای بدن به دنبال داشته باشد، بیشتر و بیشتر خواهد شد.

بعضی محققان تغذیه می‌گویند مصرف تا ۵۰ گرم شکلات و پاستیل در طول روز بدون مانع است؛ اما واقعیت این است که چون ارزش غذایی این مواد کم است و میزان کالری بالایی دارند، ممکن است باعث چاقی و مشکلات ناشی از آن شوند. به همین دلیل سعی کنید این میزان را هم کمتر کرده و مصرف این خوراکی‌ها را خیلی خیلی محدود کنید.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.