طی ۸ ماه گذشته با توجه به دورکار شدن بسیاری از کارمندان بسترهای لازم برای دورکاری نیز تا حدودی فراهم است و میتوان از این شرایط به عنوان بازوی کمکی کاهش سطح آلودگی هوای کلانشهرها کمک گرفت، اما به نظر میرسد دولت به احتمال تغییرات جوی بیشتر دل خوش کرده است.
دولت نه تنها در اخذ تصمیمهای کوتاه مدت برای حل این معضل تعلل و اهمال داشته است که پس از ۵ سال از ابلاغ قانون هوای پاک، هنوز از پس مسئولیتها و وظایف خود در اجرای این قانون هوای پاک و حل معضل آلودگی هوا بر نیامدهاند.
وی با بیان اینکه سالانه هزاران ایرانی بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند، گفت: شاخص کیفیت هوا در حال به ۱۵۲ رسیده و احتمالا طی امروز و فردا به بالای ۱۶۰ و شرایط بسیار خطرناک خواهد رسید.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: همه آمارها نشان میدهد که سوخت مازوت در صنایع و نیروگاههای تهران از یکسو و گازوئیل کامیونهای فرسوده از سوی دیگر ۶۰ درصد حجم آلودگی تهران را به خود اختصاص دادهاند.
فراهانی گفت: مازوت آلودهترین سوخت فسیلی محسوب میشود و بر اساس گفتههای رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست مقدار سولفور موجود در گازوئیلها نیز ۲۰ برابر مجاز است.
وی بیان داشت: بنا به گفته رئیس سازمان محیط زیست از سوخت مازوت در صنایع استفاده میشود، ولی معاون دادستان بخشنامه کرده که مانع مصرف مازوت در نیروگاهها نشوید. بر همین اساس از حجتالاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه درخواست میکنم به این مسأله ورود یابند.
این عضو شورای شهر تهران گفت: مدیریت کاهش آلودگی هوا امروز نیازمند جلسات فوری در سطح دولت و مجلس است که به عنوان نماینده مردم تهران از دو قوه مجریه و مقننه میخواهم اقدامات لازم را برای کاهش آلودگی هوا انجام دهد.
در همین رابطه سیدآرش حسینی میلانی عضو شورای شهر تهران در صحن امروز شورا گفت: شورای شهر به عنوان مدافع حقوق عامه مردم نسبت به این موضوع واکنش داشته و اعتراض میکند که تعدد تذکرات امروز نیز این مسأله را نشان میدهد.
وی افزود: از قوه قضائیه درخواست دارم نسبت به این موضوع توجه کنند و بحث مازوتسوزی به شکل شفاف مورد رسیدگی قرار گیرد همچنین کمیسیون اصل ۹۰ نیز باید به این مسأله نه تنها در تهران بلکه در کل سطح کشور ورود یابد.
این عضو شورای شهر تهران در ادامه به موضوع تأخیر در ارسال دو لایحه ساختمان سبز و صندوق محیط زیست و توسعه حمل و نقل عمومی اشاره کرد و گفت:اگر ساختمان سبز در تهران داشته باشید میزان مصرف برق و انرژی کاهش مییابد و فشار کمتری به نیروگاهها وارد خواهد شد.
میلانی گفت: گاهی در شهرداری هم نسبت به این موضوع ابراز بیاطلاعی میکنند در حالی که این مسأله بسیار حائز اهمیت است. برخی از نمایندگان مجلس هم میگویند به این مسأله چشم امیدی نداشته باشید که از بودجه ملی اعتباری برای حمل و نقل عمومی و حفظ محیط زیست هزینه شود که همه این موضوعات نشان میدهد باید شهر به خود اتکا داشته باشد و منابع را پیدا کند.
وی در تذکری به حناچی گفت: دو سیاست در برنامه سوم توسعه شهر تهران بهینهسازی مصرف انرژی در بخش ساختمان و تأمین مالی از طریق صندوق محیط زیست است. در روزهای اخیر افزایش ۳۰ درصدی مصرف گاز و پدیده مازوتسوزی در نیروگاههای اطراف تهران، یک ریسک مهم محیط زیستی آشکار ساخته بنابر این ضرورت دارد مدیریت شهری نسبت به بهینهسازی مصرف انرژی در حوزه ساخت و ساز ریلگذاریهای لازم را انجام دهد.