به گزارش«رهوا».گر چه فاصله گذاری اجتماعی و کاهش ترددهای درون شهری و برون شهری و رعایت قرنطینه خانگی توسط ملت فهیم ایران، سبب افزایش قابل توجه مبتلایان در ۱ ماهه گذشته نشده، اما همچنان سایه ویروس منحوس کرونا بر سر ایرانیان و بسیاری از کشورهای جهان دیده می شود.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران از مرز ۵۰ هزار نفر فرا تر رفته است و ساعت به ساعت بر شمار قربانیان کووید۱۹ در ایران افزوده می شود. ایران در فهرست ۱۰ کشور اول جهان قرار گرفته که بیش ترین شمار فوتی های کووید ۱۰ را در اختیار دارد.
در ۱۴ فروردین ۹۹ طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، ۱۲۴ نفر در کشور جان باختند که از فوت ۱ نفر در هر ۱۱ دقیقه خبر می دهد.
متاسفانه در ۲ ماه اخیر، بیش از ۳۱۰۰ تن از هموطنان در اثر کرونا، جان خود را از دست داده اند و هیچ گزارش و ادله ای قطعی و مستند مبنی بر تاریخ و شیوه پایان روند ابتلا و مرگ و میر ایرانیان در اثر کرونا، در دسترس نیست و تاریخ ها و داروهای اعلام شد، صرفا در حد گمانه زنی رسانه ای است.
تایید رسمی ابتلای علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی به بیماری کرونا نشان می دهد که با وجود تدابیر حفاظتی سران نظام در مورد این بیماری، همچنان مسئولان کشوری و لشکری در معرض تهدیدات کووید ۱۹ هستند. با این حال، احتمالا جلسات حضوری مجلس شورای اسلامی از روز سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹ آغاز شود.
این که گفته می شود، کرونا، ویروس سرما دوست است و قربانیانش را از بین افراد بالای ۵۰ سال صرفا انتخاب می کند، فرضیه درستی نیست و شواهد بسیاری در داخل و خارج از کشور در رد این تئوری دیده شده است. این که گفته می شود تا آغاز گرما، شاهد ریشه کن شدن کووید ۱۹ هستیم و می توان تابستان گردی راحتی را تجربه کرد، تصور اشتباه دیگری است.
کرونا فعلا نظام بهداشتی و درمانی ایران و جهان را به چالش کشیده و مدیریت این حوزه در ایران، با ستاد ملی مبارزه با کرونا به ریاست دکتر نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
در پی انتشار گزارش هایی مبنی بر آغاز فعالیت های صنفی از ۲۰ فروردین ماه ۱۳۹۹ و تصمیم گیری دقیق در رابطه با آن در جلسه هیات دولت در یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۹، وزیر بهداشت با ارسال نامه ای به حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، نسبت به انتشار گزارش های غیر کارشناسی و اعلام بازه های زمانی نادرست توسط مسئولان، هشدار داد.
نامه وزیر بهداشت به رئیس جمهور
در نامه دکتر نمکی به رئیس جمهور که ۱۳ فروردین ۹۹ به شماره ۱۰۳/۱۰۰ منتشر شده آمده است گروهی شبانه روزی در حال تدوین پروتکل های متعدد جهت محیط های اجتماعی، اداری و خدماتی است و به دستگاه های دولتی ابلاغ می کنند.
در نامه اعتراضی دکتر نمکی به رئیس جمهور آمده است که متاسفانه، اخیرا بدون اطلاع ستاد مبارزه با کرونا، نامه ای توسط معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به کلیه استان های کشور ابلاغ شده که دستورالعمل اداری مبنی بر بازگشایی کلیه مشاغل و مراکز کسب و کار بوده و با جایگاه ستاد ملی مقابله با کرونا، در تضاد است.
دکتر نمکی در این نامه، صریحا به رئیس جمهور گفته بود که هر گونه «تصمیم آتش به اختیار» توسط هر دستگاه دولتی، غیر دولتی، فرهنگی، مذهبی و غیره، مورد تایید نیست و شعله هایش، به سرعت، دامن نظام سلامت و اقتصاد کشور را می گیرد.
وزیر بهداشت در پایان این نامه تصریح می کند که موفقیت کشور در کاهش التهاب اولیه کرونا، مدیون رحمت الهی و مدیریت مبتنی بر کار کارشناسی و برنامه ریزی علمی است.
ایشان، کوچک ترین حرکت نسنجیده و غیر منطبق با نظر کارشناسی را، آسیب زایی غیر قابل جبران نظام سلامت و بهداشت عمومی دانسته و توان فعلی نظام سلامت ایران را در مقابله با این هجمه، ناکافی قلمداد کرده است.
نامه دکتر نمکی به رئیس جمهور که امروز، بازتاب های زیادی در شبکه های اجتماعی داشته، به معاون اول رئیس جمهور نیز رونوشت شده است. هنوز، نهاد ریاست جمهوری، به این نامه واکنش نشان نداده است.
اما به نظر می رسد با وضعیت کرونایی کشور، عادی شدن اوضاع، حداقل تا چند هفته دیگه نیز طول بکشد. وزیر بهداشت، چندی پیش در دیدار با مسئولان سازمان بهداشت جهانی گفته بود که فعلا ایران، در مرحله مدیریت بیماری کووید ۱۹ است و هنوز مرحله کنترل و مهار این بیماری را در پیش دارد.
پوتین، ترامپ و نخست وزیر سوئد، ماه آوریل ۲۰۲۰ میلادی را ماه کشتار بیشتر مردم در اثر کووید ۱۹ اعلام کرده اند و تدابیر ویژه ای را در این ماه در روسیه، سوئد و ایالات متحده شاهد هستیم. پس فریب آرامش را نخوریم و تا ریشه کنی کرونا، قرنطینه خانگی را ادامه دهیم.