به گزارش«رهوا» ین کارآفرین و میلیاردر ۵۶ ساله چینی بعد از تاسیس کمپانی علی بابا که با عنوان آمازون آسیا از آن یاد می شود و روزگاری خود و کمپانی اش از محبوبان دولت کمونیست چین به شمار می آمدند، توانست ثروت هنگفتی بدست آورد.
با این وجود، این معلم سابق زبان انگلیسی یکی از داوران فینال برنامه مسابقه ای Africa’s Business Heroes بود که برنامه ای برای رقابت بین کارآفرینان است و بعد از انتقاد از سیاست های چین ، نه تنها جایگاه خود به عنوان داور را از دست داد بلکه تصویر او از وبسایت پنل داوری این برنامه نیز حذف شده و در ادامه تصویرش از ویدیو تبلیغاتی برنامه نیز حذف گردید. جک ما که سه فرزند دارد قبل از این اتفاقات در توییتی گفته بود که برای رویارویی با تمام شرکت کنندگان در این مسابقه هیجان زده است. سخنگوی کمپانی علی بابا در واکنش به حذف ناگهانی جک ما از این برنامه چنین گفته است: «به خاطر تداخل های برنامه ای آقای ما دیگر نمی تواند بخشی از پنل داوران فینال Africa’s Business Heroes باشد».
بخش فینال این مسابه تنها چند هفته پس از آن رخ داد که جک ما در مصاحبه ای قانونگذاران چینی و بانک های دولتی این کشور را به باد انتقاد گرفته بود. ماه گذشته بود که دولت چین به طول ناگهانی از یک تحقیق گسترده ضد انحصاری در مورد کمپانی علی بابا خبر داد. جک ما یکی از ثروتمندترین مردان چین است که به خاطر همکاری هایش با سازمان ملل و چندین ارگان خیریه بین المللی شناخته می شود. در جریان همه گیری ویروس کرونا، بنیانگذار علی بابا ده ها میلیون ماسک را خریداری و در جهان توزیع کرد. بعد از حذف از گروه داوران برنامه Africa’s Business Heroes، در هفته های اخیر هیچ فعالیتی نیز در توییتر آقا ما دیده نشده در حالی که وی قبلاً روزی چند توییت منتشر می کرد. تاکنون هیچ خبری در مورد دستگیری آقای ما منتشر نشده اما چین همواره چهره هایی که در انظار عمومی از رژیم این کشور انتقاد کرده اند را با رعب و وحشت ساکت کرده یا با اتهامات مالی دستگیر کرده است.
در طی سال های اخیر بارها دیده شده که چهره های برجسته چینی پس از انتقاد از حکومت کشورشان به یکباره و بدون هیچ توضیحی برای مدتی طولانی غیب شده اند. در ماه مارس گذشته، یک فعال اقتصادی عرصه املاک در چین بعد از این که شی جین پینگ ، رییس جمهور چین و رییس حزب کمونیست این کشور را به خاطر شیوه مقابله اش با شیوع کرونا «دلقک» خوانده بود ناپدید شد. بعد از آن بود که رن ژی خیانگ بعد از «اعتراف داوطلبانه» به چندین جرم خود در زمینه فساد مالی به ۱۸ سال زندان محکوم شد.
https://rahva.ir/?p=20651