به گزارش«رهوا».رژیم غذایی نامناسب، داروها، استرس و همچنین نگهدارندههای مواد خوراکی از جمله مواردی هستند که اغلب افراد میدانند به بافت معده و روده آسیبهای جدی وارد میکنند.
اما کمتر کسی در مورد مضرات مایع ظرفشویی برای دستگاه گوارش اطلاع دارد. همه ما این مایع را در طول روز برای تمیزی و دور ماندن از باکتریها و بیماریها استفاده میکنیم؛ بدون اینکه بدانیم این مایع شیمیایی نیز ممکن است به سلامتی ما آسیب بزند.
بسیاری از خانمهای خانهدار که عهدهدار سلامتی خانواده هستند، از این مساله آگاهی ندارند و برندهایی را خریداری و استفاده میکنند که غلظت بیش از حد دارند. حتی مایعهای ظرفشویی که دارای تأییدیه سلامت هستند نیز در مواردی خاص نباید استفاده شوند و باعث ایجاد مشکلاتی در سلامت افراد میشوند. برای اینکه بتوانید قدمی درباره سلامت خود و خانوادهتان بردارید به این مطلب توجه کنید.
یکی از مواد خطرناکی که همراه مواد شوینده وارد معدهی انسان میشود، سورفکتانتهای شیمیایی هستند که برای از بین بردن لکههای چربی و روغن در مواد شوینده به کار میروند. هنگامی که این ماده وارد مسیر گوارش میشود ابتدا به لایهی مخاطی معده و پس از آن به بافت رودهها آسیب وارد مینماید.
علاوه بر سورفکتانت، مادهی دیگر به نام تریکلوزان در مواد شویندهی آنتی باکتریال وجود دارد که به شکل چشمگیری اثر مخربی بر سیستم گوارش میگذارد. این ماده را در بیمارستانها برای ضدعفونی کردن نیز استفاده مینمایند.
پس چگونه هم ظرفهایمان را تمیز کنیم، هم دستگاه گوارشمان را به خطر نیندازیم؟
برای رسیدن به این هدف، بخش دشوار ماجرا برعهده متخصصان بوده و ما کار آسانی پیش رو داریم. منطقی به نظر نمیرسد که برای سلامت معده و روده، از شویندههای دیگری برای ظروف استفاده کنیم. ممکن است به سراغ شویندههای طبیعیتر برویم. اما نتیجه قطعا به اندازهی شویندههای شیمیایی دلچسب ما نخواهد بود. چراکه همین شویندههای طبیعی تا وقتی که در آنها از مواد شیمیایی استفاده نشده باشد اثر چندانی برای چربیزدایی و شستشوی مدنظر ما برای ظروف نخواهند داشت و چه بسا مجبور شویم مقدار زیادتری از آن را برای شستشو استفاده کنیم که نه بهداشتی است و نه مقرون به صرفه.
پس راه حل مناسب برای اینکه هم ظرفهای تمیزی داشته باشیم و هم خیالمان تقریبا از بابت باقی نماندن مواده شوینده روی ظروف راحت باشد، استفاده از مایع ظرفشویی است که به آسانی از روی سطح ظروف پاک میشود.
فرمولاسیون به کار رفته در مایع ظرفشوییهایی با آبکشی آسان به گونه ای است که نه تنها لکههای چربی را از روی ظروف بر میدارند، بلکه بعد از شستشو، مواد شوینده روی ظروف باقی نمیماند. بارزترین راه تشخیص این قسم از مایعهای ظرفشویی، غلظت و کفکردن معقول –نه بیش ازحد – است.
پس بهتر است وسواس را در شستشوی ظروف کنار بگذاریم و به غلیظ و پرکف بودن مایع ظرفشویی آشپزخانه نبالیم! البته نقش ما هم در این میان کمتر از مایع ظرفشویی نیست و باید مراقب باشیم که با آبکشی نادرست ظروف باقیماندهی مواد شوینده را به خورد خانواده و خودمان ندهیم. زیرا با این کار باعث رسوب مواد شوینده در روده و سیستم گوارشی میشویم. اما از طرفی با تهیهی مایع ظرفشویی با ویژگی آبکشی آسان و توجه به فرمولاسیون و غلظت آن، حجم این مواد شوینده را به شکل چشمگیری کاهش داده و از این طریق گام مهمی در راستای حفظ سلامت خود و خانواده برمیداریم.
https://rahva.ir/?p=17727