مجله خبری«رهوا».در سالهای گذشته نیز چنین رویدادی مسبوق به سابقه بوده است. در مرداد ماه سال ۱۳۹۵ نیز خبری مبنی بر مرگ دسته جمعی کلاغها در مشهد منتشر شد.
در نهم مردادماه ۹۵ درپی دریافت نخستین گزارش مردمی از مرگ کلاغها در محوطه آپارتمان های ششصد دستگاه، کارشناس نظارت بر امور حیات وحش و دامپزشک این اداره کل به محل مراجعه و نسبت به انتقال لاشه ۲ قطعه کلاغ به آزمایشگاه این اداره کل و کالبدگشایی آن اقدام کردند. آنچه در این کالبدشکافی در خصوص اتلاف یکی از گونه ها مشاهده شد انسداد دستگاه گوارش بر اثر بلع یک تکه استخوان بود اما بررسی لاشه دوم به دلیل تعفن امکان نداشت.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش خراسان رضوی گفته بود هر گونه اظهار نظر مبنی بر مسموم شدن کلاغها در اثر مصرف پسماندهای فاسد غذایی ساکنان منطقه و یا سم پاشی درختان پارک و آلودگی هوا صرفا تصورات و گمانه زنی های عمومی مردم است و تا دریافت نتیجه آزمایش های دامپزشکی، در این خصوص نمی توان نظر قطعی داد.
در اسفندماه ۱۳۹۵ نیز مرگ دسته جمعی تعدادی از کلاغ ها در کوی کارمندان دورود باعث نگرانی نگهداران طیور در این شهرستان شده بود.
پاپی کرنوکر رئیس شبکه دامپزشکی دورود در آن زمان گفته بود احتمال اینکه بیماری آنفولانزا فوق حاد باشد خیلی بعید است و بیشتر احتمال می رود یک مسمومیت غذایی باشد چرا که پرندگان پس از مهاجرت روزانه به اطراف بروجرد از زمین های کشاورزی که با سم آغشته است تغذیه می کنند و احتمال می رود علت مرگ آنها همین مسئله باشد.
کلاغها اطراف همنوع مرده خود جمع میشوند؛ این چیزی است که دانشمندان را به تحقیق و بررسی واداشته است.
وقتی یک کلاغ میمیرد، همنوعانش رفتارهای عجیب و غریبی از خودشان نشان میدهند: آنها دور او جمع میشوند و با صدای بلند جیغ میکشند.
این نظریه که واکنش کلاغها یک نوع مراسم آئینی برای سوگواری است، بارها از سوی دانشمندان مطرح شده، اما از آنجایی که جز شواهد مبتنی بر روایات مدرک دیگری در اختیار نیست، این که این موجودات در آن لحظات دقیقا چه کاری انجام میدهند همچنان یک راز باقی مانده است.
«کریستوفر برد» از بخش جانورشناسی دانشگاه کمبریج انگستان معتقد است که پرندگان و در راس آنها خانواده کلاغ ها، علاوه بر آنکه از حافظه بسیار خوبی برخوردارند، توانایی استدلال های پیچیده اجتماعی را هم دارند.
تا چندی پیش تصور می شد تنها بعضی از انواع پستانداران، از جمله دلفین ها و فیل ها از وجود خود آگاهی دارند و به نوعی از توانایی تشخیص خود برخوردارند. اما سال گذشته برای نخستین بار گروهی از محققان آلمانی دریافتند که گونه ای از کلاغ ها (مگپای) نیز از این توانایی برخوردارند. به این ترتیب که با قرار دادن یک پرچسب رنگی زیر منقار این پرندگان، و قراردادن یک آینه مقابل آنها، مشاهده شد که این زاغ ها با تشخیص تصویر خود در آینه، تلاش می کنند برچسب را از منقار خود جدا کنند.
https://rahva.ir/?p=14435