به گزارش«رهوا».یارانه نقدی به دلایل مختلفی قطع می شود و سامانه پیگیری عدم پرداخت یارانه نقدی با روش های مختلفی امکان پذیر اشت. برای رفع این مشکل، می بایست درخواست مکتوب از طریق سامانه هایی که وزارت رفاه و تامین اجتماعی ارائه میکند ارسال شود. چه به صورت اشتباهی یارانه نقدی شما قطع شده است و چه سرپرست خانواده فوت کرده است و پرداخت یارانه متوقف شده است، لذا اطلاع از قوانین مربوطه الزامی خواهد بود. گزارش امروز سرویس دانستنی های روزیاتو شما را با علت قطع یارانه و شیوه پیگیری آشنا میکند.
اگر شما توانایی اداره کردن خود و خانواده را دارید، برای حمایت از اقتصاد ملی و توزیع عادلانه یارانه نقدی در کشور و حمایت از محرومان، نسبت به لغو درخواست دریافت رایانه نقدی اقدام کنید تا با این کار، دولت بتواند از خانواده های محروم بیشتری حمایت کند. با ما همراه باشید.
اطلاعیه وزارت رفاه
به استناد تبصره ۱۴ قانون بودجه ۹۵ مصوب مجلس شورای اسلامی، دولت موظف شد یارانه نقدی خانوارهایی که سرپرست آنها دارای درآمد سالانه حداقل ۳۵ میلیون تومان باشد را حذف کند که بر همین اساس آیین نامه اجرایی این تبصره از شهریورماه ۹۵ از سوی معاون اول رئیس جمهور به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شد.
بر اساس قانون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول شناسایی و بررسی نیازمندان دریافت یارانه شد؛ به همین ترتیب با به روز رسانی پایگاه اطلاعاتی رفاه ایرانیان عملیات شناسایی دارایی خانوارها از ابتدای ۹۴ بدون سرکشی به حسابهای بانکی آغاز شده است.
قرار شد از طریق پایگاه اطلاعاتی رفاه ایرانیان، داراییهای خانوادهها مانند املاک، خودرو، مسافرت های خارجی، اطلاعات مربوط به تسهیلات و همچنین اطلاعات درآمدی با استعلام از سازمان های تامین اجتماعی و بازنشستگی با کمترین درصد خطا تخمین زده شود. البته مسئولان وزارت رفاه معتقدند دارایی خانوارها با ضریب خطای ۱۰ درصدی تخمین زده میشود و امکان ثبت اعتراض وجود دارد.
اما در حال حاضر چند دسته از خانوارها متقاضی دریافت یارانه نقدی هستند؛ نخست، برخی خانوارهایی که یارانه آنها قطع شده و همچنین برخی خانوارهایی که در زمان ثبت نام دریافت یارانه نقدی نسبت به ورود و ثبت اطلاعات خود در سامانه اقدام نکردند و به نوعی جاماندهها از ثبت نام تلقی میشوند.
اعلام پیامکی قطع یارانه
بر اساس قانون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است پیش از قطع یارانه نقدی خانوارها نسبت به اطلاع رسانی قبلی به سرپرستان خانوار اقدام کند. بر اساس تبصره ۱۴ قانون بودجه ۹۵ تمام تجار و صاحبان مشاغل آزاد با درآمد سالانه حداقل ۳۵ میلیون تومان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قضات و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی دولتی و غیر دولتی، پزشکان و دندانپزشکان مشمول حذف یارانه نقدی میشوند.
همچنین تمام کارکنان دولت، قوای سه گانه، شهرداری ها، کلیه موسسات عمومی و موسسات عمومی غیر دولتی، کلیه کارکنان نیروهای مسلح، بازنشستگان کشوری و لشگری، حقوق بگیران و مستمری بگیران مشمولان تامین اجتماعی و همه دریافت کنندگان حقوق و مستمری بخش دولتی و غیر دولتی که درآمد سالانه آنها بیش از ۳۵ میلیون تومان باشد، از شمول دریافت یارانه نقدی حذف خواهند شد.
آشنایی با سامانه یارانه ۱۰
وزارت رفاه اعلام کرده است سامانه اعتراض به قطع یارانه نقدی دائمی شد و شهروندانی که یارانه آنها قطع شود میتوانند به مدت ۲ ماه پس از قطع یارانه به سایت www.yaraneh۱۰.ir مراجعه و درخواست خود را ثبت نمایند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه ای اعلام کرد: درباره قطع یارانه افراد غیر نیازمند به اطلاع می رساند، بدلیل اینکه برخی از شهروندان موفق به ارسال درخواست بررسی علت قطع یارانه در سایت یارانه ۱۰ نشده اند ، به منظور ایجاد فرصت برای این دسته از هموطنان اعلام می گردد ، هموطنانی که یارانه آنها قطع شده است تا مدت ۲ ماه پس از قطع یارانه می توانند به سایت یارانه ۱۰ مراجعه و درخواست خود را ثبت نمایند.
بر اساس این اطلاعیه، شهروندانی که یارانه آنها در ماه های اتی هم قطع شود میتوانند به مدت ۲ ماه پس از قطع یارانه به سایت یارانه ۱۰ مراجعه و درخواست خود را ثبت نمایند. نکته مهم این است که فرآیند بررسی اعتراض ( از ثبت درخواست تا پاسخ ) کاملاً غیر حضوری صورت خواهد گرفت.
این سامانه صرفا برای خانوارهایی طراحی شده است که یارانه انان از اسفند ماه ۱۳۹۳ قطع شده است. اگر به هر دلیل دیگر مانند جاماندن از ثبت نام بهار ۱۳۹۳ در سازمان هدفمندسازی یارانه ها یا تغییر بعد خانوار به دلایلی چون ازدواج، طلاق، تولد و فوت پرسشی دارید، منتظر اطلاعیه های سازمان هدفمندسازی یارانه ها باشید. تصمیم گیری در این خصوص بر عهده سازمان فوق است. با توجه به ضرورت بروز رسانی اطلاعات در سامانه، به اطلاع می رساند که خانوارهایی که یارانه آنها از ماههای گذشته قطع شده است از روز یکشنبه مورخ ۹۴/۶/۱ و خانوارهایی که یارانه آنها از مردادماه قطع شده است از روز چهارشنبه مورخ ۹۴/۶/۴ به سامانه ثبت اعتراض مراجعه فرمایند.
اگر در مورد قطع ناعادلانه یارانه نقدی به حساب سرپرست خانوار اعتراضی دارید، میتوانید درخواست مکتوب خود را از طریق سامانه اینترنتی سازمان بازرسی کل کشور ارسال و پس از ثبت درخواست، کد پیگیری الکترونیکی دریافت کنید. شکایت شما در اسرع وقت به سازمان متبوع ارسال و نتیجه به صورت پیامکی و ای میلی به شما اطلاع داده خواهد شد.