×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 21 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
قطعی شدن احکام جاسوسان محیط زیستی

به گزارش«رهوا».بیستمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه آغاز شد.

در این نشست که در محل دادگستری استان تهران در حال برگزاری است، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه پاسخگوی سوالات خبرنگاران خواهد بود.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: در گام دوم انقلاب و بنابر رهنمود‌های مقام معظم رهبری به دنبال ساختن ایرانی قوی هستیم.

وی ادامه داد: این موضوع و این دستاورد با حاکمیت قوی و مردمی قوی شکل می‌گیرد که باید دولت قوی، مجلس قوی، قوه قضائیه‌ای قوی و نیرو‌های مسلح قوی، دانشگاه قوی و اقتصاد و فرهنگ قوی داشته باشیم.

غلامحسین اسماعیلی گفت: آنچه به طور مستقیم به قوه قضائیه مربوط است این است که در این برهه حساس قوه قضاییه قوی داشته باشیم که شاخص‌های اصلی آن عبارتند از صلابت و اقتدار، تامین امنیت و عدالت، حفظ حرمت و کرامت انسان، برخورداری از سلامت درون قوه‌ای و برخورداری از اعتماد و حمایت مردم.

تلاش برای داشتن قوه قضاییه مردمی

وی ادامه داد: مجموعه این خصوصیت‌ها یعنی به عبارتی داشتن قوه قضائیه قوی یعنی قوه قضائیه مردمی.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: اقدام اخیر قوه قضائیه در تدوین و ابلاغ دستورالعمل نحوه مشارکت نهاد‌های مردمی با قوه قضاییه نمونه‌ای از این اقدام بسیار مهم است.

اسماعیلی افزود: همچنین حضور رییس قوه قضائیه و اعضای سران قوه در مراسم عزاداری سردار شهید سلیمانی و دیدار رییس قوه قضائیه با خانواده‌های متدین انقلابی و مظلوم جانباختگان مراسم تشییع این شهید در کرمان، بازدید روز جمعه رییس قوه قضائیه از زندان زنان، سفر‌های متعدد مسؤولان عالی قضایی به استان‌ها و شنیدن حرف مردم چه صیادان بوشهری چه کارگران گمرک و افراد مختلفی که در دیدار با رئیس قوه قضائیه حصور می‌یابند، ۲۰ ساعت کار مستمر در سفر بوشهر از دیگر مصادیق این اقدامات است.

وی افزود: همه این‌ها نمونه فرایند توسعه و مردمی شدن قوه است و ما مردم را باور داریم و این شعار نیست و در عمل اثبات می‌کنیم برای مردم شأن و جایگاه قایلیم.

هیچ عذر و بهانه‌ای برای عدم شرکت در انتخابات وجود ندارد

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم و از عموم مردم با هر فکر و سلیقه و گرایش سیاسی دعوت میکنم اگاهانه در این انتخابات شرکت کنند و عذر و بهانه‌ای پذیدفته نیست.

اسماعیلی تصریح کرد: مشکلات و گلایه‌هایی که وجود دارد به جای خود، ولی فرهنگ و تعالیم اسلامی ما به هیچ عنوان با انزوا و بی تفاوتی سازگار نیست.

وی ادامه داد: اگر نسبت به این انتخابات بی تفاوت شدیم از دشمن سیلی می‌خوریم حال انکه در حال نواختن سیلی محکم به چهره کریه دشمن هستیم و باید یادمان باشد که ایران قوی مجلس قوی، جهادی، عدالت محور و برخوردار از پشتوانه قوی رای مردم می‌خواهد.

باید چوب‌های فساد و ناکارآمدی را از لابلای چرخ اقتصاد خارج کرد

سخنگوی قوه قضاییه گفت: امروز به جهت سالروز اعلام سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، روز اقتصاد مقاومتی است و اقدامات قوه در جهت حمایت از کارافرینی و اقتصاد داخلی است و یه این مقوله باور داریم و عملکرد قوه در سال جاری دلیل قوی براثبات این ادعاست.

اسماعیلی افزود: باید چوب‌های فساد و ناکارآمدی را از لابلای چرخ اقتصاد خارج کرده تا راحتتر و روانتر بچرخد، گاهی در راستای اصلاح سیاست‌ها است و گاهی حمایت از تولید و اشتغال و گاهی هم در حمایت از مدیران جسور و شجاع و انقلابی است.

وی به موضوع برخورد با مفسدان اشاره کرد و گفت: در حدفاصل نشست قبلی تا امروز برای بیش از ۵۰ نفر از مفسدان اقتصادی محکومیت قطعی از سوی شعب رسیدگی کننده صادر شده است؛ که اگر لیست همه آن‌ها را بگویم وقت زیادی می‌گیرد، اما امروز فهرست آن‌ها توسط مرکز رسانه قوه قضائیه اطلاع رسانی می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه به برخی از آرای صادر شده اشاره کرد و گفت: حمیدرضا مرادی به جرم اخلال در نطام ارزی به ۲۰ سال حبس ۷۴ ضربه شلاق رد مال ۱ میلیون و ۸۴ هزار یورو در حق بانک ملت، محمد نائینی تهرانی به ۱۵ سال حبس ۷۴ شلاق رد مال ۱ میلیون ۸۹ هزار یورو در حق بانک رفاه، امیرخسرو علایی به ۱۲ سال حبس و شلاق و رد مال، سعید علیزاده به ۱۰ سال حبس شلاق و رد مال، مرتضی فلاح اشتری ۲ فقره ۲۰ سال حبس، شلاق، رد مال و جزای نقدی، مهرداد داودی به ۱۰ سال حبس، رحیم تبریزی میاندواب به ۱۳ سال حبس ضبط ۱۰۰ میلیارد تومان و محرومیت از مشاغل دولتی محکوم شدند.

احکام محیط زیستی‌ها قطعی شد

اسماعیلی همچنین در خصوص رأی دادگاه درخصوص متهمان موسوم به پرونده محیط زیست با اشاره به این مطلب که به نظر ما اقدام علیه امنیت است و رآی ان قطعی شده است گفت: در این پرونده مراد طاهباز به جرم همکاری با امریکا به ۱۰ سال حبس و رد وجوه دریافتی، نیلوفر بیانی به ۱۰ سال حبس، هومن جوکار به ۸ سال حبس، طاهر قدیریان به ۸ سال حبس، سام رجبی تبریز به ۶سال حبس، حمیده یا صدیقه کاشانی به ۶ سال حبس، امیرحسین خالقی به ۶ سال حبس و عبدالرضا کوهپایه زاده به ۴ سال حبس محکوم شدند.

تفاوت میان اغتشاشگر و معترض

وی در بخش دیگری از نشست خبری خود به اغتشاشات آبان ماه امسال اشاره کرد و گفت: تلاش شد میان صف اغتشاشگران با معترضان تفاوت قائل شویم و در مورد بازداشتی‌ها هم دستوراتی داده شد تا سریع تعیین و تکلیف شوند که این اقدام صورت گرفت.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: در این بین دستگیر شدگان را به گروه‌های مختلف تقسیم کردیم و با مجازات سنگین برای آن‌هایی که جرم سبک داشتند برخورد شد.

اسماعیلی گفت:، اما جمع زیادی از کسانی که اموال دولتی را تخریب کردند و امنیت مردم را خدشه دار کردند شناسایی شدند و به پرونده‌های زیادی از این دست رسیدگی شده و مجازات‌های قانونی در نظر گرفته شد.

وی تصریح کرد: در تهران، شیراز، اصفهان و خوزستان عناصر اصلی شناسایی و حکم بدوی برای آن‌ها صادر شده و امروز در مرحله تجدیدنظر قرار دارد.

برگرداندن امیر آلمانی از ترکیه

سخنگوی قوه قضاییه به دستگیری فردی به نام امیر آلمانی که سردسته باند تبهکار بود اشاره کرد و گفت: این باند در تهران مرتکب سرقت مسلحانه شده و از اراذل و اوباش بودند و بانک و پمب بنزین آتش زده و فیلم خود را برای کشور‌های خارجی ارسال کرده و به ترکیه فرار کردند، اما شناسایی شده و برگردانده شدند.

اسماعیلی گفت: این فرد با نام امیر آلمانی مدتی در کمپ آلمان هم بوده و با عناصر گروهک نفاق جلساتی داشته و در حوادث آبان میدان داری میکرد. این دسته باید متناسب مجازات شوند، ولی هنوز آرای صادر شده برای وی و باندش قطعی نیست. این اعتشاشگران حتما باید پای میز محاکمه جوابگوی اعمال خود باشد.

تلاش برای تبادل یک مجرم آلمانی با یک فرد ایرانی

وی در بخش دیگری از نشست خبری خود در مورد همکاری قوه قضائیه با وزارت امور خارجه برای بازگرداندن یک شهروند ایرانی از آمریکا گفت: برای این شهروند ابتدا در آمریکا تحت عنوان فردی که اقدام به دورزدن تحریم‌ها می‌کرده پرونده‌ای برایش تشکیل شد و تحت تعقیب سیستم قضایی آمریکا قرار گرفت در حالی که در امریکا نبود و در المان بود، اما بازداشت بود اصرار داشتن که این فرد را به آمریکا ببرند و در آنجا محاکمه شود که تلاش وزارت امورخارجه ایران نتیجه داد و منجر به بازگرداندن او به ایران شد.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در نتیجه برای تبادل مجرمان اقداماتی شد و یک فرد بازداشتی آلمانی در کشور که به تحمل ۳ سال حبس به دلیل عکسبرداری از اماکن ممنوعه اقدام کرده بود را قبول کردیم تسهیلات قانونی را مشمول این فرد کنیم مشروط به اینکه تبعه ما به ایران بیاید که سرانجام روز یکشنبه این فرد از آلمان وارد ایران شد و دوشنبه نیز تبعه المانی را آزاد کردیم.

رسیدگی به ۳۰۰ هزار پرونده معوق در ۴۵ روز

اسماعیلی در مورد میزان پرونده‌های معوق و اقدامات قضایی در یان خصوص گفت: بنا داریم عیدی خوبی با عنوان خدمت به مردم بدهیم.

وی ادامه داد: از نیمه دوم دیماه دستورالعمل کار جهادی برای رسیدگی به پرونده‌های معوق را صادر و ابلاغ کرده ایم و در این مدت ۳۰۰ هزار پرونده معوق را رسیدگی کرده ایم و تا پایان اسفند این نهضت ادامه می‌یابد.

برگزاری دادگاه طبری تا پایان سال

سخنگوی قوه قضاییه در مورد آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده طبری گفت: تحقیقات در این پرونده تقریبا تمام شده است و تا قبل از پایان سال دادسرا تصمیم نهایی را خواهد گرفت.

اسماعیلی تصریح کرد: پیش بینی‌ها انجام شده که در روز‌های اول اسفند پس از صدور کیفرخواست، جلسات محاکمات نیز برگزار شود.

تابعیت دوم را به رسمیت نمی‌شناسیم

وی همچنین در مورد درخواست کشور فرانسه برای آزادی دو زندانی گفت: قانون ما تابعیت دوم را به رسمیت نمی‌شناسد و یکی از دو نفر مورد نظر را براساس قوانین‌مان تبعه خارجی نمی‌دانیم.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به این مطلب که این افراد اقداماتی علیه امنیت ملی داشتند که با حضور وکیل محاکمه خواهند شد گفت: به هیچ عنوان دخالت هیچ کشوری را در امور قضایی کشور را نمی‌پسندیم.

اسماعیلی گفت: همین حمایت کشور فرانسه از روح الله زم و این اقدامات آن‌ها در تناقض است.

وی افزود: کیفرخواست پرونده صادر شده و متهمان در زندان هستند و ۱۳ اسفند ماه جلسه دادگاه برگزار می‌شود.

تحقیقات نهایی از پیوندی در حال انجام است

وی همچنین در خصوص دستگیری علی اصغر پیوندی رییس سابق جمعیت هلال احمر و جزئیات این پرونده گفت: بخشی از پرونده منتهی به صدور کیفرخواست شد، اما دادگاه تحقیقات دادسرا را ناقص دانست و پرونده را اعاده کرده که افراد دیگری تحت تعقیب قرار گرفتند و عده‌ای ازاد شدند.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: در دوبخش هلال احمر و دانشگاه شهید بهشتی پرونده در جریان است و تحقیقات در حال انجام بوده و بزودی با رفع نواقص به دادگاه برمی گردد.

اسماعیلی گفت: این قبیل از پرونده‌ها ناظر برعملکرد اشخاص است نه سازمانها، مامؤریت سازمان‌ها مجزاست و باید حسابشان ار مرتکبان تخلف جدا شود.

رئیس قوه قضاییه از هیچ کاندیدا و لیستی حمایت نکرده است

وی همچنین در مورد خبر حمایت رییس قوه قضائیه از برخی کاندیدا‌ها و شایعات مطرح شده گفت: شایعه منتشره را دیده ایم برخی از شایعات که در مورد تایید صلاحیت‌ها بود به گوشمان رسید.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: ریاست قوه به هیچ عنوان از هیچ فرد، لیست یا جریانی حمایت نمی‌کند و لیست و کاندیدایی ندارد.

اسماعیلی ادامه داد: ملاقات و مراجعاتی شده و تفاضا‌هایی خدمت ایشان شده، ولی ریاست قوه گفته‌اند که در امر تهیه لیست و تأیید صلاحیت‌ها به لحاظ رعایت شأن قوه قضاییه ملاحظه‌ای را نمی‌پذیرند و از ورود به این موضوع معذور است.

کیفرخواست برای سایر متهمان پرونده زم صادر می‌شود

وی همچنین درخصوص پرونده زم و سایر متهمان نیز گفت: تا به امروز فقط نسبت به خود ایشان کیفرخواست صادر شده و در مورد سایر متهمان تحقیقات ادامه دارد و کیفرخواست صادر نشده است.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: برخی از متهمان بازداشت و برخی آزادند و بزودی کیفرخواست دوم برای افراد بازداشتی صادر می‌شود و برای افرادی که با وثیقه آزادند همچنان روند تحقیقات ادامه دارد.

ورود پول کثیف به انتخابات جرم است

اسماعیلی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد پولشویی و پول کثیف در تبلیغات انتخابات گفت: برابر با قانون ورود چنین پول‌هایی به روند انتخابات را جرم می‌دانیم و اینکه پول کثیف در چه مسیری هزینه می‌شود رسیدگی می‌کنیم.

وی افزود: اخیرا در رابطه با هزینه‌های نمایندگان مجلس مصوبه‌ای داشته ایم که نمیدانم به تایید شورای نگهبان رسیده یا نه، ولی این موضوع مورد توجه همکاران قضایی قرار خواهد گرفت.

بین اعتراض و اقدام علیه امنیت تفاوت وجود دارد

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که قوه قضاییه چه نوع اعتراضی را مجاز می‌داند گفت: اعتراض غیر از اقدام علیه امنیت کشور است.

وی ادامه داد: در حوادث اخیر اعلام کردیم و گفتیم حساب اغتشاشگران را از معترضان جدا می‌دانیم و دیدید که برای هرکسی که به خیابان پرونده قضایی تشکیل ندادیم.

اسماعیلی گفت:، اما اینکه کسانی علیه امنیت ملی اقدام کرده و بعد اسم خود را معترض می‌گذارند باید گفت که در این زمینه باید قانون را بپذیریم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در این خصوص که شفافیت در هزینه کرد انتخابات آیا مورد بررسی قرار گرفته و سامانه شفافیت آیا کمکی کرده است یا خیر گفت: خیر، سامانه اطلاعات خوداظهاری است و محرمانه و در اختیار رییس قوه قضائیه است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: این سامانه مرجع استعلام و شفافیت مالی نیست و نوپا است و اطلاعات اولیه در آن بارگذاری شده است.

خانواده شهید سلیمانی هنوز شکایت نکرده اند

اسماعیلی در مورد شکایت برخی خانواده شهدای مدافع حرم و سردار سلیمانی در دادگاه نیز گفت: دو مورد رسیدگی داریم که یکی درخواست غرامت است و در تهران شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی شعبه ویژه این مسایل در مورد اقدامات آمریکا محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در مورد شهید سلیمانی و همرزمانش از سوی دادسرا اعلام جرم شده و شعبه خاصی هم در نظر گرفته شده است و گزارشاتی از وزارت امور خارجه ثبت و در حال رسیدگی است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: خانواده این شهدا گفته‌اند که اقدام قضایی را بعد از مراسم چهلم انجام می‌دهند که تاکنون اقدامی نشده در کشور عراق هم پرونده‌ای تشکیل شده و هیأتی از قوه قضائیه عراق به ایران آمده و پیگیر این اقدام جنایتکارانه هستند.

اسماعیلی در مورد نامه فرهاد مجیدی به قوه قضائیه نیز گفت: ما هم این موضوع را شنیده ایم، اما ثبت نامه‌ای در این خصوص نداشته ایم شاید در مسیر آمدن و ثبت شدن است، ولی هنوز نامه‌ای نگرفته ایم.

ماجرای نفوذ در انتخابات!

وی در مورد نفوذ و کلاهبرداری برخی افراد در انتخابات نیز گفت: اینکه ادعا می‌کنند ذی نفوذند با اینکه باشند متفاوت است. تاکنون به ادعا رسیده ایم، ولی به صاحب نفوذ نرسیده ایم.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: این موضوع کلاهبرداری است نه ارتشا. ولی وصف مجرمانه دارد و رسیدگی میکنیم. تا کنون ۲۰ نفر شناسایی و برخی با قرار آزاد شده و حدود ۴ تا ۵ نفر در بازداشت هستند، اما به ارتباط این مدعیان با نهاد نظارتی انتخابات نرسیده ایم البته در این زمینه فردی از استانداری نیز بازداشت شده است.

بازگشت ۳ هزار میلیارد از ۴ هزار میلیارد بدهی یک بدهکار

اسماعیلی در مورد دستگیری ابربدهکاران بانکی و بازگشت ۳هزار میلیارد بدهی یکی از بدهکاران نیز گفت: ۴ هزار میلیارد مجموع بدهی این ابربدهکار است و مقدماتی فراهم شد تا ۳ هزار میلیارد آن از طریق اموالی که داشت بازگردد.

وی ادامه داد: پرونده مراحل تحقیقاتی را می‌گذراند و سعی می‌کنیم قبل از صدور کیفرخواست بخشی از بدهی باز هم بازگردانده شود.

سخنگوی قوه قضاییه در مورد تخلفات احتمالی یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران نیز گفت: موضوعی نه له و نه علیه افراد در این برهه حساس نباید از این تریبون اعلام شود ان‌شاءالله بعد‌ها اعلام خواهد شد.

متولی اعلام آمار کشته شدگان اغتشاشات آبان شورای امنیت است

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اعلام آمار کشته شدگان اغتشاشات آبان ماه گفت: اینکه در مقام بیان و اظهار نظر، مقامات چه نکاتی را بیان میکنند بحثی جداست.

اسماعیلی گفت: این موضوع تعیین تکلیف شده و در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و طی دومرتبه در شورای امنیت کشور در دیماه متولی این موضوع مشخص شده که خود شورای امنیت است.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: اعلام آمار نیاز به تفکیک و تعیین تکلیف دارد، زیرا برخی از کشته شدگان جز ماموران بودند که به شهادت رسیده و برخی مردم بودند و توسط اغتشاشگران کشته شده و برخی از خود اغتشاشگران بوده اند.

وی ادامه داد: اعلام این آمار بعد از بررسی‌ها و تکمیل آن به موجب مصوبات به متولیان امر بر می‌گردد.

اسماعیلی در خصوص پرونده موسوم به ورمی کمپوست گفت: ریاست قوه قضائیه دستور داده که پرونده‌هایی که شکات زیادی دارند به صورت ویژه رسیدگی شود. تا پایان سال برای تمام بخش‌های این پرونده رای صادر می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه در مورد ورود قوه قضائیه به نحوه برگزاری انتخابات نیز گفت: ما ورود مستقیم به نحوه برگزاری نخواهیم داشت. با این حال ستاد‌های پیشگیری از تخلفات را تشکیل دادیم و اگر گزارشی از تخلفات انتخاباتی به ما ارجاع شود رسیدگی می‌کنیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.