به گزارش «رهوا» به نقل از اسپوتنیک، عمرانخان در اکانت توئیتری دولت پاکستان، از جامعه بینالمللی تقاضا کرده نقش خود را در رسیدگی به اوضاع منطقه «کشمیر اشغال شده توسط هند» ایفا کند و به «جلوگیری از وقوع نسلکشی کشمیریها» نیز کمک کند.
در عین حال عمران خان در حساب توئیتری شخصیاش نیز نوشت: «کل دنیا در انتظار این است که ببیند چه اتفاقی بر سر کشمیریها در منطقه کشمیر تحت اشغال هند در زمان برداشته شدن حکومت نظامی میافتد. آیا دولت حزب بهاراتیا جاناتا فکر میکند با استفاده از قوای نظامی بیشتر علیه کشمیریها، جلوی جنبش آزادیخواهانه آنها را میگیرد؟ احتمال قویتر جان پیدا کردن بیشتر این جنبش است.»
دولت پاکستان همچنین در جدیدترین اقدام تلافیجویانهاش علیه تصمیمات هند در کشمیر اعلام کرد که دومین خط راهآهن مهم مابین دو کشور را نیز تعطیل میکند. اسلامآباد پیشتر ضمن اعلام کاهش سطح روابط دیپلماتیکش با دهلینو، سفیر هند را از خاک خود اخراج میکند.
در روزهای گذشته دهلی نو علاوه بر لغو خودمختاری منطقه کشمیر تدابیر امنیتی بیسابقهای را در این منطقه به اجرا گذاشته و بر اساس جدیدترین آمارها در دور جدیدی از سرکوب مخالفان و جداییطلبان در این منطقه تاکنون بیش از ۵۰۰ نفر را در این منطقه بازداشت کرده است. اما در طرف مقابل نارندرا مودی، نخستوزیر ملیگرای هند در یک سخنرانی گفت: ما مردم کشمیر را وارد جریان اصلی مابقی مردم هند کردیم و این کار باعث تسهیل توسعه در این منطقه و ایجاد اشتغالزایی و افزایش سرمایهگذاری از سوی شرکتهای دولتی و خصوصی در کشمیر خواهد شد. مودی ضمن متهم کردن پاکستان به سوءاستفاده از سازوکار قانونی اعطای خودمختاری به کشمیر به عنوان یک سلاح برای تحریک مردم این منطقه علیه حاکمیت هند گفت: من ایمان کامل دارم که در این سیستم جدید ما خواهیم توانست کل جامو و کشمیر را از تروریسم و جداییطلبی پاکسازیم. اما مخالفتها با مودی تنها به طرف پاکستانی و خود کشمیریها محدود نمیشود. «تحسین پوناوالا» یک فعال حزب مخالف «کنگره» گفت، قرار است دادگاه عالی هند به شکایتی که از طرف او به نمایندگی از حزب کنگره به منظور برداشته شدن حکومت نظامی و محدودیتها در کشمیر ثبت شده رسیدگی کند. او همچنین خواستار آزادی فوری رهبران و سیاستمداران بازداشت شده در کشمیر از جمله دو چهره سرشناس آنها یعنی عمر عبدالله و محبوبه مفتی شده است.