به گزارش«رهوا».در صورت یک زمستان هسته ای، تنها چندین کشور جزیره ای هستند که می توانند به تولید میزان کافی غذا برای مردم خود ادامه دهند. زمستان هسته ای چیزی است که دانشمندان فکر می کنند بعد از یک جنگ هسته ای بزرگ رخ خواهد داد. زمستان هسته ای در واقع یک کاهش دمای طولانی و شدید است که با طوفان های آتشینی بوجود می آید که مانع از رسیدن نور مستقیم خورشید به زمین می شوند. این موضوع با از بین رفتن مزارع و عدم امکان رشد غلات و البته قحطی و گرسنگی گسترده در سراسر جهان همراه خواهد بود که می تواند تقریباً تمام جمعیت جهان را به کام مرگ بکشد.
نمودار زرادخانه کلاهک های هسته ای کشورهای جهان از سال ۱۹۴۵ تا به امروز
اکنون دانشمندان بر این باورند که نیوزیلند یکی از پنج کشور جزیره ای است که می تواند از یک طوفان هسته ای جان سالم به در ببرد. پروفسور نیک ویلسون از دانشگاه اوتاگو در ولینگتون، که محقق ارشد این تحقیقات است می گوید: «جزایری مانند نیوزیلند که اغلب به شدت به واردات سوخت های مایع پالایش شده وابسته هستند، ممکن است فاقد خودبسندگی در زمینه انرژی باشند و در معرض از کار افتادن سیستم و کمبود کالاهای ضروری باشند. در حالی که نیوزیلند می تواند بخش بزرگی از صادرات لبنیات خود را برای تامین بازارهای محلی به کار گیرد، توانایی تولید بسیاری از قطعات یدکی برای ماشین آلات کشاورزی و پردازش غذا را ندارد». اما این تمام ماجرای نیوزیلند نیست.
چنین فرآیند آخرالزمانی می تواند در اثر یک جنگ هسته ای، فوران های بزرگ آتشفشانی یا برخورد سیارک ها رخ دهد. محققان شرایط زمستان هسته ای را روی ۳۸ کشور جزیره ای اعمال کردند تا ببینند که این کشورها در زمینه تامین کالری غذایی چه سرنوشتی خواهند داشت. برخی کشورها می توانند در چنین شرایطی غذای کافی تولید کنند اما برخی دیگر توانایی کنار آمدن با «فروپاشی صنعت و کارکرد اجتماعی» را ندارند. اما کشورهایی که می توانند با شرایط یک زمستان هسته ای سازگار شده و مردمشان را از مرگ نجات دهند، کشورهای نیوزیلند، استرالیا، ایسلند، جزایر سلیمان و وانواتو هستند.
این محققان هشدار داده اند که بسیاری از کشورها ممکن است در جریان چنین فاجعه ای خود را در شرایطی بسیار هولناک ببینند و توانایی تامین غذای شهروندانشان را نداشته باشند. دکتر مت بوید در این باره می گوید: «نیوزیلند پتانسیل حفظ یک جامعه صنعتی را در چنین شرایط فاجعه باری دارد اما این موضوع خیلی ساده نیست. باید برنامه های استراتژیک قابل توجهی انجام شود و البته در طی یک مدت طولانی، اما این برنامه ریزی مزایایی در مقابله با انواعی از خطرات بسیار مهلک دارد».
اکنون دولت ها در سراسر جهان ترغیب می شوند که بررسی کنند در شرایط یک زمستان هسته ای چه وضعیتی خواهند داشت. دکتر بوید هشدار می دهد که هنوز خبری از برنامه ریزی و پیش بینی برای اولویت بندی و جیره بندی غذایی در چنین شرایطی در سطح بین المللی نیست، در حالی که نیوزیلند در این زمینه پیشقدم شده و قرار است در سال جاری اولین استراتژی امنیتی ملی خود را منتشر کند.
https://rahva.ir/?p=26021