به گزارش«رهوا».الهام امین زاده، معاون حقوقی روحانی در سه سال ابتدایی دولت یازدهم گفته است که حسین فریدون، برادر رئیس جمهور بابت مداخلهام در برجام ابراز ناراحتی کرد.
بخش های مهم اظهارات معاون حقوقی وقت رئیس جمهور در زمان تصویب توافق برجام را در ادامه خواهید خواند:
*در برجام هیچ نقشی نداشتم و تمامی اقدامات را وزارت خارجه انجام داد.
*هیچ مشورتی به عنوان معاون حقوقی رئیس جمهور از من گرفته نشد.
*در نهایت، به عنوان یک شهروند ایرانی، ۴۰ نفر از اساتید حقوقدان کشور را برای بررسی برجام گرد هم آوردم و نکات حقوقی را متذکر شدیم که هیچ یک از موارد ذکر شده در برجام رعایت نشد.
*من در بین همکاران حقوقدانم مورد سوال بودم. می گفتند ما نظر داریم. ما نگران منافع ملی هستیم. اساتید دغدغه داشتند که مثلا اگر طرف های مقابل وظایفشان را انجام ندادند چه می شود، تکلیف جمهوری اسلامی چه می شود؟ هیچ کدام از این موارد ذکر نشده بود.
*پس از گردآوری حقوقدانان و تذکرات دیگری که مطرح کردم، فریدون برادر رئیس جمهور با من تماس گرفت و ابراز ناراحتی کرد.
*اکنون، دانشجویانم در رشته حقوق بینالملل متوجه موارد و مشکلات در برجام میشوند اما مسئولین مربوطه متوجه این موارد در برجام نشدند.
*در برجام، ایران یک سر میز بود و ۱+۵ متحدانه در طرف دیگر؛ هیچ ضمانت اجرایی برای خروج آمریکا از برجام و انجام تعهداتش در نظر گرفته نشده اما ایران باید همچنان بر تعهداتش باقی بماند!
*حقوقدانان خودمان را باید جدی بگیریم. نیازی نداریم که از حقوقدان خارجی استفاده کنیم.
*یک کلماتی برای خاتمه برجام به عبارات مختلف در سند آمده بود. «ترمینیشن» یعنی تمام شده است اما «ساسپند» یعنی تحریم ها به راحتی قابل برگشت است.
*این واقعا یک معضلی بود. ایران یک طرف بود، آمریکا و اروپا طرف دیگر. ما اینجا واقعا بلاتکلیف بودیم که مثلا اگر آمریکا تعهداتش را انجام ندهد تکلیف ما چیست؟ ما باید ادامه بدهیم یا نه؟ اینها مواردی بود که واقعا لاینحل باقی ماند.