×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 21 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
برنامه‌ریزی دارند تا هویت زیارتی مشهد را برهم بزنند؛ سرمایه‌های کلان هم آورده‌اند تا انواع تفریحات را به راه بیندازند

به گزارش«رهوا»، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در اولین دیدار با منتخبین جدید هیئت‌مدیره خانه مطبوعات استان که ظهر امروز با حضور نمایندگانی از رسانه‌های مکتوب خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: همه شما مأجور هستید زیرا عملی که انجام می‌دهید، تحقق همان بیان رهبر معظم انقلاب به محوریت جهاد تبیین است. عمده فلسفه این نشست و دیدار نیز شنیدن مطالب شما عزیزان است که خواه ناخواه مسلط بر مسائل جامعه هستید و جریان‌های حاکم بر کشور، استان، شهر و جامعه را تحت‌رصد دارید.

پیگیری نیازهای حوزه زیارت، تکلیف رسانه‌هاست
وی با تأکید بر ضرورت حفظ هویت زیارتی مشهدالرضا(ع) خاطرنشان کرد: کلان‌شهری که در سال بیش از ۳۰ میلیون نفر زائر دارد و به‌طور خاص، ۸ میلیون نفر زائر خارجی مهمان آن می‌شوند، این‌ها زیرساخت انتظامی می‌خواهد، تأمین امکانات حمل‌ونقل نیاز دارد و مسئله اقامت، اسکان و رفاه زائران را مطرح می‌کند. در این شرایط، باید زیرساخت‌های زیارت آسان و میزبانی از مهمانان علی‌ابن موسی‌الرضا(ع) در آن ایجاد شود حتی اگر تحقق این هدف در گرو توجهات ملی و سرمایه‌گذاری‌های متمرکز حاکمیتی باشد.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی افزود:در شهری که در پیک زیارتی دهه آخر صفر ۷ میلیون و در پیک زیارتی نوروز ۵ میلیون زائر دارد، باید تمرکز رسانه‌های استان و شهر متمرکز بر بیان و پیگیری نیازهای موجود باشد. در شمار شهرهای پرجاذبه از نظر گردشگری و زیارتی، حقیقت این است که فقط مشهدالرضا(ع) است که به‌معنای واقعی کلمه، شهر و قطب زیارتی محسوب می‌شود زیرا اینجا هرساله میلیون ها زائر داخلی و خارجی فقط به‌قصد زیارت امام هشتم(ع) راهی این شهر می شوند که رسیدگی به آن‌ها، برای اصحاب رسانه هم تکالیفی ایجاد می‌کند.
سه رسالت راهبردی آیت‌الله علم‌الهدی
آیت‌الله علم‌الهدی در واکنش به سؤال پرتکرار نمایندگان رسانه های مکتوب درخصوص موضع‌گیری‌های ایشان در جریان‌های مختلف تصریح کرد: عزیزان من، به‌طور کلی بنده برای خودم سه رسالت راهبردی دارم؛ یکی حفاظت و صیانت از هویت زیارتی مشهد است. در این راه، خیلی‌ها برنامه‌ریزی دارند این هویت را برهم بزنند و بخش زیادی از این‌ها، سرمایه‌های کلان آوردند در این شهر تا انواع و اقسام تفریحات را به راه بیندازند تا از سیل جمعیتی که همه‌ساله به این شهر می‌آیند، محل درآمد مضاعف برای خود بسازند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بنده با این موضوع مخالفت دارم و این مخالفت، سرمنشأ خیلی از دشمنی‌هایی است که امروز به سرکردگی همین جریان‌ها و به میدان‌داری رسانه‌های داخلی و خارجی جریان دارد. همین کلیپی که چند وقت قبل منتشر شد و به بنده منتسب کردند درباره بانوان محترم مشهدی و زائران عراقی صحبت کرده‌ام، ما پیگیری کردیم و حتی سرخط این جریان مشخص شد که همه شما می‌دانید و بارها در رسانه‌های خودتان پیرامون کذب این شایعه صحبت شد.
وی با اشاره به آیه ۵۳ سوره مبارکه حج تأکید کرد: همین‌ها منشأ تهمت‌ها، توهین‌ها و تهدیدهای امروز علیه بنده هستند که البته از هیچ‌کدام از این حرف‌ها بنده باکی ندارم زیرا این حکم صریح قرآن است که فرمود «اِنَّ اللهَ یُدافِعُ عَنِ الَّذینَ امَنوا» و بنابراین اگر کار برای خدا باشد، ذات اقدس پروردگار خودش از عِرض و آبروی بنده‌اش دفاع خواهد کرد. افزون بر این، من توقعی هم ندارم که رسانه‌ها در دفاع از بنده به خط شوند زیرا شما مأموریت‌های خاص خود را دارید اما این حقیقت غیرقابل انکار نیز وجود دارد که شما مکلف به بیان حقیقت و روشنگری هستید.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به دو رسالت دیگر خود گفت: رسالت دوم در حوزه امر به معروف و نهی از منکر است. این حداقل وظیفه یک امام جمعه است که به‌اندازه سعه خود با منکرات مبارزه کند. سعه من هم برخورد سخت نیست فقط همین بیان از تریبون نماز جمعه است. سومین رسالت بنده نیز حفظ نهاد ولایت و نمایندگی رهبری در این استان است؛ این نمایندگی هم در دو بعد مرجعیت حضرت آقا و رهبری جامعه اسلامی نمود پیدا می کند. به طور کلی عمل به این سه رسالت، هزینه‌های زیادی برای بنده داشته و دارد اما بدیهی است هرکس هر کاری که بخواهد انجام دهد، باید هزینه آن را بپردازد.
باید حد و مرز معقول کنش‌گری تعریف شود
وی با بیان اینکه اصلی‌ترین چالش امروز استان در عرصه رسانه مربوط به واکنش‌های هیجانی برخی رسانه‌ها و حتی انسان‌رسانه‌هاست، اظهار کرد: در خانه مطبوعات باید نسبت به این مسئله رسانه‌ها و دغدغه‌های روزمره خبرنگاران به‌دقت طرح‌ریزی شود. یکی از شما عزیزان درباره ضرورت حمایت از کنش‌گران اجتماعی صحبت کرد. بله، بنده هم قبول دارم اما باید حد و مرز میان کنش گری اجتماعی و بهره جویی سیاسی معلوم باشد. کنش گری اجتماعی تعریف های مشخص خود را دارد؛ کنش گر اجتماعی همین خیران و فعالانی هستند که امروز بی ادعا در حاشیه شهر و هر جا مشکل باشد، به میدان می‌آیند. کنش‌گران اجتماعی حقیقی این‌ها هستند و نباید به آن کسی که از هر ابزاری برای رشد سیاسی خود استفاده می‌کند، نام کنش‌گری اجتماعی اطلاق کرد. آن آقا یا خانم، کنش‌گری سیاسی دارد و اینجاست که باید حد و مرزی تعیین شود تا جان، مال و عِرض جامعه در جریان این فعالیت‌های سیاسی آسیب نبیند.
آیت‌الله علم‌الهدی در پاسخ به اظهارات جمعی از مهمانان این نشست تأکید کرد: یکی از خواهران محترم بنده درباره نقل‌قول‌های متفاوت از سخنان ما صحبت کردند. بنده تشکر می‌کنم بابت این دغدغه‌مندی شما اما همان‌طور که بارها این نکته را در جلسات رسمی و غیررسمی مطرح کرده‌ام، من زبان خودم هستم. سخن مرا فقط از زبان خودم بشنوید و اگر حرفی به من نسبت داده می‌شود، مرجع رسمی فقط رسانه دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان است.
ضرورت انعکاس بازخوردهای رسانه‌ای به نماینده ولی فقیه در استان، تمرکز بر توسعه زیرساخت‌های حوزه زیارت، تقویت روحیه نقدپذیری و افزایش آستانه تحمل مسئولان، ایجاد امنیت شغلی برای خبرنگاران و اصحاب رسانه و حمایت از کنش‌گری اجتماعی، پنج محور اصلی از مباحث مطرح‌شده توسط رسانه‌ها در این نشست بود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.