×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 25 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
اعدام زم در دیوان عالی تأیید شد

به گزارش«رهوا».سخنگوی قوه قضائیه روز گذشته سی و ششمین نشست خبری خود را با اصحاب رسانه به صورت مجازی برگزار کرد. وی در ابتدای نشست با بیان اینکه شهید فخری‌زاده امروز فخر شهدای علمی و دفاعی کشور است، گفت: «به‌رغم اقداماتی که توسط شورای عالی امنیت ملی در حال انجام است، قوه قضائیه در دو عرصه داخلی و بین‌المللی پیگیری‌های لازم را ادامه خواهد داد.»
رسیدگی به ترور از ۲ کانال
غلامحسین اسماعیلی تصریح کرد: «طبق دستور رئیس قوه قضائیه کارگروهی با مسئولیت دادستان کل کشور ایجاد شده‌است و این کارگروه فعالیت خود را آغاز کرده‌است؛ هم در سازمان قضایی نیرو‌های مسلح و هم در شعب بین‌الملل دادسرای عمومی و انقلاب تهران پرونده‌ای تشکیل شده و این اقدام تحت تعقیب قرار گرفته است.»
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا افزود: «قوه قضائیه تلاش می‌کند دستورالعمل‌ها را اجرایی کند و هم اجازه ندهد دادرسی‌ها به تعویق بیفتد؛ خوشبختانه با سامانه‌های جدید الکترونیکی از جمله مجهز شدن هزارو۴۰۰ نقطه در قوه قضائیه به دادرسی الکترونیکی و عدم نیاز مراجعه اصحاب پرونده، همین دادرسی بر خط به ما کمک کرده‌است هم دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنیم و هم دادرسی‌ها به موقع انجام شوند.»
احیای ۴۰ هزار میلیارد تومانی
اسماعیلی درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده مدیر عامل اسبق سازمان خصوصی‌سازی گفت: «رسیدگی به پرونده مدیرعامل اسبق سازمان خصوصی‌سازی در حال انجام است و جلسات دادگاه این پرونده پشت سر هم در حال برگزاری است و بخش دوم کار ما رسیدگی به بخشی از تخلفات مربوط به فرآیند واگذاری شرکت‌ها بود. ما معتقدیم خصوصی‌سازی نیاز اصلی کشور است و قانون باید دقیق اجرا شود، دولت باید ناظر بر نحوه عملکرد بخش خصوصی باشد.» وی افزود: «بر اساس گزارش‌ها تخلفات شرکت‌ها برملا شد و سازمان خصوصی‌سازی تخلفات را به هیئت داوری منعکس کرد و در چهار ماهه اخیر به پرونده شش شرکت رسیدگی و رأی هیئت داوری مبنی بر فسخ واگذاری قطعیت پیدا کرد. در نتیجه آب و خاک پارس، کشت و صنعت مغان، سیلوی سنقور، تراورس البرز و فولاد میبد از طریق فرآیند هیئت داوری به دولت بازگشت که مجموعه ارزش این شرکت‌ها ۴۰ هزار میلیارد تومان است.»
حکم اعدام برای زم
اسماعیلی در پاسخ به سؤالی درباره بیانیه معاون حقوقی قوه قضائیه برای نظارت بر وکلا هم گفت: «در حوزه وکالت هیچ ادعایی جز قانون نداریم؛ استقلال وکلا را به رسمیت می‌شناسیم و وظایف خود را انجام می‌دهیم. هم در لایحه استقلال کانون وکلا و هم در قانون نحوه اخذ وکالت وظایف نظارتی برای قوه قضائیه در نظر گرفته شده‌است و صرفاً اجرای همین وظایف تعیین شده در قانون وظیفه ما است و بدون هیچ کم و کاستی باید اجرا شود.»
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره حکم اعدام روح الله زم گفت: «بیش از یک ماه قبل دیوان عالی کشور رسیدگی کرد و حکم صادره به تأیید رسید.»
زندان برای مدیرعامل و مدیرکل
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به صدور حکم در استان فارس هم تصریح کرد: «مدیر کل سابق ورزش به اتهام دریافت ۲۸ فقره رشوه به مبلغ ۱۷ میلیارد و ۹۳۳ میلیون تومان، به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد. آقای غلامرضا حیدرآبادی، مدیرعامل سابق بانک سرمایه هم که از کشور خارج شده‌بود و با تدابیر خاص قضایی و انتظامی و همکاری پلیس بین‌الملل به کشور برگشت هم حکمش قطعی شد.
وی قبلاً محکومیت غیابی داشت و بعد از بازگشت به کشور از رأی صادره درخواست تجدیدنظر کرد و الان به موجب حکم قطعی به تحمل ۱۲ سال حبس تعزیری، محرومیت دائم از خدمات دولتی، جزای نقدی و ضبط مال تحصیل‌شده از طریق نامشروع محکوم شد.»
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: «این مبارزه اولویت دستگاه قضا است، بنابراین دادگاه‌های مبارزه با فساد اقتصادی کماکان دادرسی‌ها را انجام می‌دهند و در تمام ایران احکامی صادر شده است.»
احکام کلانتری و مولاوردی
وی درباره ارسال نامه به رئیس‌جمهور مبنی بر اعلام گذشت شکایت از خبرنگاران گفت: «تا به امروز هنوز نامه‌ای ارسال نشده‌است و ظاهراً دوستان نیت این کار را داشته‌اند و ما هم امیدواریم که این نیت خیر اجرایی شود. بنابراین حدود ۲۰۰ شکایت از سوی دولت ارسال و اغلب آن‌ها رسیدگی شده‌است.»
اسماعیلی درباره ماجرای احضار عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست به دادسرا و صدور حکم برای شهیندخت مولاوردی هم تأکید کرد: «درباره کلانتری باید بگویم پرونده با موضوعات متعدد همچون تالاب انزلی مطرح است و سخنان او در فضای مجازی مطرح شده‌بود. دفاعیات کلانتری هم اخذ شده و باید منتظر تصمیم دادگاه بود. خانم مولاوردی نیز حکم غیر قطعی گرفته است.»
انهدام ۴ شبکه قاچاق
اسماعیلی درباره احکام صادره در زمینه مفاسد اقتصادی افزود: «در یکی از استان‌های شمال غرب کشور پرونده کارمندان گمرک که رشوه‌هایی اخذ کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفت و حکم ۱۰ نفر صادر شد. در این رابطه محمد رضا لطفی کارمند گمرک، به جرم اخذ رشوه به تحمل ۱۰ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و انفصال موقت از خدمات دولتی و پرداخت جزای نقدی و انتشار حکم؛ اسماعیل رحمانی کارمند گمرک، به تحمل ۱۰ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق، انفصال موقت از خدمات دولتی و پرداخت جزای نقدی و انتشار حکم و در نهایت فرزاد فروغ کارمند گمرک هم به تحمل ۱۰ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق، انفصال موقت از خدمات دولتی، پرداخت جزای نقدی و انتشار حکم محکوم شدند.» سخنگوی دستگاه قضا درباره آخرین وضعیت پرونده زمین‌خواری آق مشهد هم تصریح کرد: «این پرونده اختلافی بین اوقاف و منابع طبیعی است و هیئت کارشناسی تعیین شده‌است تا بر اساس نظریه کارشناسی هیئت موضوع ۴۷۷ بتواند موضوع را بررسی کند. رئیس دیوان عالی کشور هم از محل بازدید کرده‌است و یافته‌های وی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. این اقدامات بیانگر این است که قوه قضائیه تمام وقت وظایف خود را انجام می‌دهد.» در نهایت سخنگوی قوه قضائیه از انهدام چهار شبکه قاچاق خبر داد و گفت: «با تلاش سربازان گمنام امام زمان در سازمان اطلاعات سپاه و در بخش قاچاق سوخت به خارج از مرز‌های کشور چهار شبکه قاچاق عمده و رسمی سوخت شناسایی شدند. این شبکه‌ها در ساوه، گرمسار، ری و بویین‌زهرا مستقر بودند و در استان‌های قزوین، تهران، اصفهان و قم مبادرت به قاچاق سوخت می‌کردند که به اتهام آن‌ها رسیدگی شد.»

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.