به گزارش«رهوا».محمدعلی نجفی روز هفتم خرداد به اتهام قتل همسرش، میترا استاد، بازداشت و روانه زندان شد.
محمدعلی نجفی که یکی از مهمترین اعضای حزب کارگزاران سازندگی محسوب میشد، به قتل همسرش میترا استاد اعتراف کرده است.
اکنون پرونده محمدعلی نجفی به شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران، به ریاست قاضی کشکولی، ارجاع شدهاست.
در این میان، اصلاح طلبان روایت های گوناگونی را درباره رابطه میان محمدعلی نجفی و میترا استاد بیان کرده اند؛ برخی گفته اند که بارها درباره این رابطه به اصلاح طلبان هشدار داده بودند و برخی هم برای تبرئه نجفی، پروژه “پرستو” را کلید زدند و مدعی شدند این حادثه به دلیل افشاگریهای نجفی در مقام شهرداری تهران رخ داده است.
واژه «پرستو» اصطلاحاً درباره زنانی به کار میرود که نهادهای امنیتی بر سر راه مقامات، چهرههای سیاسی، منتقدان و مخالفان حکومت و حتی دیپلماتهای خارجی قرار میدهند تا برای آنان پروندهسازی کنند.
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، روز یکشنبه ۱۹ خرداد، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا در پاسخ به اینکه برخی معتقدند اتفاقی که برای محمدعلی نجفی، شهردار سابق تهران، افتاد “پیامد افشای فسادها بودهاست”، گفت: «من خیلی در این زمینه نمیتوانم اظهارنظر کنم چون اطلاعاتی ندارم.»
آقای کرباسچی افزود: «واقعیت این است که در ارتباط با مسائل شهرداری پروندههای سنگینی وجود دارد که دادگاه در حال بررسی است و نمیشود راجع به آن اظهارنظر کرد اما اینکه بخواهیم این دو مسئله را مرتبط کنیم، بهنظرم حدسیات است و مستند نیست.»
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی درباره ارتباط میترا استاد با نهادهای امنیتی و شایعه «پرستو» بودن او نیز اظهار داشت: «خود آقای نجفی هم نگفتند که قطعاً ارتباط داشتهاند، گفتند من احتمال میدهم با کسانی در ارتباط بودهاند؛ آن را دادگاه باید مشخص کند و اظهارنظرهایی هم که میشود بیشتر گمانهزنی سیاسی است و کسی در این زمینه اطلاع دقیقی ندارد.»
غلامحسین کرباسچی، امروز یکشنبه پس از ذکر اینکه به باور او پرونده آقای نجفی بر دیدگاه مردم به جریان اصلاحطلبی «تأثیر منفی» میگذارد، همچنین در سرمقاله روزنامه سازندگی مطلبی در این خصوص نوشت.
او نوشت که او در زمان نامزدی محمدعلی نجفی برای شهرداری تهران درباره «عوارض» طرح پرونده ارتباط او با میترا استاد و «اثرات منفی آن در مدیریت شهری تهران و نیز حوزه خصوصی آقای نجفی در حضور دوستان هشدار» داده بود.
به گفته آقای کرباسچی، سؤال وی در مورد این «رابطه» از محمدعلی نجفی «در آغاز تابستان سال ۱۳۹۶ اندکی پس از پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات شورای شهر تهران به هنگام طرح نامزدهای تصدی شهرداری تهران در حضور چهار تن از اصلاحطلبان برجسته» انجام شده است.
او در مورد این «اصلاحطلبان برجسته» نیز نوشت که «نامشان نزد اینجانب محفوظ است.»
دبیرکل حزب کارگزاران همچنین نوشت که «استعلامهای نهادهای امنیتی درباره نجفی منفی بود اما با پیگیری برخی بزرگان اصلاحات و اعمال فشار، روحانی به وزیر کشور دستور میدهد حکم شهرداری نجفی صادر شود.»
انتشار این گفتههای غلامحسین کرباسچی انتقاد چند تن از چهرهای جناح موسوم به اصلاحطلبان را در پی داشت.
مرتضی الویری که یکی از شاخصترین اعضای شورای شهر تهران است و محسن میردامادی که از سران اصلاحطلبان محسوب میشود، هر دو این موضوع را تکذیب کردهاند و گفتهاند که این گروه از روابط آقای نجفی خبر نداشتهاند.
محسن میردامادی روز یکشنبه با انتشار ۱۳ پیام توئیتری مدعی شد هنگامی که بحث انتخاب شهردار تهران در جلسات اصلاحطلبان مطرح بود کرباسچی با اینکه با نجفی اعلام مخالفت میکرد اما علت مخالفتش «منافع شخصی خودش بود».
آنگونه که آقای میردامادی نوشته، آقای کرباسچی به دنبال این بوده که نفوذ خود را در شهرداری تهران افزایش دهد و با شهردار شدن محسن هاشمی، نقش “شهردار در سایه” را ایفا کند. او نوشته که چنین وضعیتی در شهرداری محمدعلی نجفی برای کرباسچی ممکن نبود.
او همچنین نوشته است: “اگر آقای کرباسچی یا هر فرد طرف مشورت دیگری از این ماجرا اطلاع داشته و به گونهای هشدار و اطلاعات لازم را به اعضای شورای شهر نرسانده است، کاری کمتر از خیانت به اصلاحطلبان نکرده است.”
به گفته آخرین دبیر کل حزب مشارکت ایران اسلامی، اگر اصلاحطلبان از روابط آقای نجفی اطلاع داشتند، هرگز او را به عنوان شهردار انتخاب نمیکردند.
مرتضی الویری، عضو شورای شهر تهران و یکی دیگر از چهرههای جناح اصلاحطلبان، نیز با تکذیب اظهارات غلامحسین کرباسچی، در پیامی توئتیری نوشت که کسی به شورای شهر تهران «هیچ نکته منفی از زندگی شخصی نجفی» نگفت.
آقای الویری نوشته به عنوان کسی که در زمان انتخاب آقای نجفی، ریاست شورا را بر عهده داشته، گواهی میدهد که نه از سوی آقای کرباسچی و نه نهادهای دیگر درباره روابط آقای نجفی اطلاعی به شورا ارائه نشده است.