به گزارش«رهوا».هرچند هنوز یک سال هم از دوران ریاست حجت الاسلام رئیسی بر دستگاه عریض و طویل قضایی نگذشته اما نباید به سادگی از کنار محسناتی که در این هفت ماه رخ نمایی کرده است، عبور کرد. موارد مصداقی از اقدامات متفاوت و امیدبخش قوه قضائیه در دوره جدید عمدتا از چشم رسانهها دور نمانده و به سمع و نظر مردم رسیده اما اگر بخواهیم اصلیترین سرفصل حاکم بر دوره جدید قوه را بیان کنیم، آن موضوع مهمی به نام تحول است که با کلیدواژه مهمتری به نام «باورپذیری» در سطح جامعه همراه بوده است. در حقیقت مجموع رفتارها، مواضع، تصمیمات، انتصابات و… حجت الاسلام رئیسی در دوره جدید -خواسته یا ناخواسته- طوری به اجرا درآمده که نه تنها برای مردم بلکه برای افراد شهره به سیاست بازی هم باور پذیر بوده است و به زبان ساده تر مردم آقای رئیسی و رفتار مدیریتی او را باور کرده اند. قطعا این باورپذیری که امروز و تنها با گذشت هفت ماه از انتصاب آقای رئیسی رخ داده است، طی ماهها و سال های آینده با حفظ همین روند، گستردهتر و عمیقتر خواهد شد.
پاسخ به این سوال که «دلایل این باورپذیری چه بوده است؟» را در ادامه خواهید خواند:
۱٫ پیگیری اخبار مرتبط به حجت الاسلام رئیسی نشان میدهد که در هفت ماه گذشته ایشان چندین سفر استانی و بازدیدهای سرزده متعددی در تهران داشتهاند. در زمانهای که اصرار رهبرانقلاب بر مدیریت جهادی از یک سو و برخی درخواست های مردم از قوه قضائیه از سوی دیگر به کرات شنیده میشود، شاید اولین لبیک به این نداها خروج از یکجانشینی و ترک دفتر باشد. عدم اکتفا به جلسات و کارتابل خوانی با سرکشی به دستگاه های زیرمجموعه و صحبت چشم در چشم با مردم این حس خوب را القا میکند که تلاش برای فهم معضلات و حل آن کاملا جدی است. علاوه بر این حضور رئیسی در اجتماعات مردمی را نیز می توان بنای او در عدم فاصله گیری از متن مردم قلمداد کرد.
۲٫ اختصاص عمده محتوای سخنان رئیس جدید قوه قضائیه بر مسائل قضایی –یعنی حوزه کاری خود- از جمله موارد برجسته و البته مغفول در هفت ماه گذشته بوده است. امری که شاید بتوان گفت متاسفانه در برخی دوره ها کمتر رعایت شده و شاید هم تنظیم کنندگان اخبار برخی روسای سابق دستگاه قضا به این مورد کمتر توجه میکردند. این مهم که مردم به عنوان صاحبان کشور حق دارند در اغلب اوقات اگر خبری از رئیس دستگاه قضا میشنوند، آن خبر مربوط به مسائل قضایی باشد، امر چندان ثقیلی نیست. تمرکز حجت الاسلام رئیسی بر حوزه مسائل مربوط به قوه قضائیه و عزم همراه با برنامه حل مشکلات از دلایل برجسته باورپذیری رفتار ایشان در هفت ماه گذشته بوده است. باورپذیرتر آنکه بر خلاف رفتار مذموم برخی مسئولان در توزیع وعدههای پوچ، مردم چندی بعد از بیان مشکلات، اراده و نشانه های حل این مشکلات را مشاهده میکنند.
۳٫ علاوه بر آنکه آقای رئیسی نشان داده است که بر کار خود به طور جدی و کامل متمرکز شده و ضمن شناسایی مشکلات برای حل آنها اراده کافی دارد، اما گلوگاههایی که رئیسی در این بین به آنها اشاره می کند دقیقا همانهایی است که سال ها همچون استخوانی در گلوی مردم مانده بود. اشاره عالی ترین مسئول قوه قضائیه به این مشکلات در نوع خود باعث آرامش بخشی از شنیده شدن صدای مردم و امیدبخشی به حل آن چالش هاست.
۴٫ «در برخورد قضائی ملاحظه این و آن را نکنید» این بند پنجم توصیه رهبرانقلاب به حجت الاسلام رئیسی در حکم انتصاب وی است. ورود به برخی پرونده های بزرگ، حساس و پرصدای سیاسی و اقتصادی هم دلیل متقن دیگری از باورپذیری مردم از رفتار دوره جدید دستگاه قضاست.
۵٫ توجه به نظرات مردم و درخواست از آنان برای ارائه نظرات پیرامون دستگاه قضا در حد حرف باقی نمانده است. رئیس جدید دستگاه قضا در ابتدای کارش از مردم خواست تا از طریق صفحات شخصیاش در شبکه های اجتماعی پیام های خود را به او برسانند و چندی بعد هم سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرد که برخی شب ها آقای رئیسی تا دیروقت برای مطالعه پیام های مردم وقت می گذارند.
۶٫ دوسال پیش رئیس کنونی دستگاه قضا اصلی ترین و جدی ترین رقیب رئیس جمهور فعلی بود؛ هرچند که با رای قابل توجه و بی سابقه ۱۶ میلیونی در گرفتن سکان دستگاه اجرایی کشور ناکام ماند و البته که بسیاری امروز به صدق سخنان او در اردیبهشت ۹۶ پی برده اند. رفتار متین، انقلابی و مومنانه رئیسی در زمان انتخابات، خدمات بی نظیر او در تولیت آستان قدس رضوی، حسن شهرت او در مسئولیت های سابق قضایی و نهایتا همین مجموع رفتارها در هفت ماه ریاست بر دستگاه قضا به خوبی نشان داده است که رئیسی اهل سیاسی بازی نیست. همه این تحولات را هم با نیت تشکیل دستگاه قضایی زیبنده نظام اسلامی و متناسب «گام دوم» انجام میدهد که مورد مطالبه رهبر انقلاب است.