×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 22 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
پمپئو: «عادی‌سازی» برای محاصره ایران است

به گزارش«رهوا».دولت دونالد ترامپ در این هفته‌های آخر حضور در کاخ سفید، سراسیمه سعی دارد دست دشمنان ایران را در دست رقبای ایران بگذارد تا به قولی با قرار دادن شرایط ایران در وضعیتی بازگشت‌ناپذیر، کاخ سفید را ترک کند. از تل‌آویو تا عراق، از آنجا تا عربستان و بعد هم تا یمن و قطر، دولت ترامپ در حال چفت و بند کردن توافق‌هایی برای محاصره ایران قبل از ترک کردن کاخ سفید است. کاخ سفید تلاش می‌کند پای تجار سعودی را در عراق به عنوان جایگزین ایران باز کند و همزمان در تلاش است با حل اختلافات دوحه با ریاض به هر قیمتی، قطر را هم در جبهه‌ای یکپارچه علیه ایران قرار دهد. دولت ترامپ حتی از ارسال پیغام و پسغام برای دوست‌ترین دوستان ایران، یعنی یمنی‌ها نیز ابایی ندارد. روز دو شنبه رئیس کمیته عالی انقلاب یمن از نامه محرمانه امریکا به انصارالله پرده برداشت که در آن آمده که کلید توقف جنگ در یمن در دست ایالات متحده است نه عربستان سعودی. متن نامه را انصارالله منتشر نکرده، ولی معنی تلویحی نامه این است که اگر می‌خواهید جنگ را برایتان تمام کنیم، به جای تلاش برای مذاکره با سعودی‌ها، با خود ما مذاکره کنید. توافق عادی‌سازی عرب‌ها با رژیم صهیونیستی که دولت ترامپ تاکنون پای امارات و سودان را به آن باز کرده هم در همین مسیر است، توافقی که حالا بحث به سمت وارد کردن عربستان به آن کشیده شده است.
پمپئو: گذاشتیم برای دولت بعدی
مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا دیروز در پاسخ به سؤال تفصیلی یک خبرنگار درباره چشم‌انداز توافق با ایران، به این مسئله اشاره کرده که دولت بعدی امریکا برای توافق با ایران، باید این واقعیت را در نظر داشته باشد که «خاورمیانه ۲۰۲۱ با سال ۲۰۱۵ بسیار متفاوت است». او برای اینکه مثال بزند چقدر دست دولت بایدن را برای توافق با ایران در خاورمیانه ۲۰۲۱ بسته، به توافق عادی‌سازی عرب‌ها و اسرائیل اشاره کرد و گفت: «کشور‌های حاشیه خلیج [فارس]با یکدیگر همکاری دارند و ما «توافق ابراهیم» را داریم.»‌او ادامه داد: «رژیم جمهوری اسلامی ایران را بسیار ضعیف کرده‌ایم. مانع از دستیابی آن‌ها به میلیارد‌ها دلار شده‌ایم که قرار بود برای ایجاد وحشت استفاده کنند. همه این‌ها فرصتی عظیم ایجاد می‌کند، فرصتی عظیم برای رهبران ایران تا کاری که لازم است انجام دهند.» با همه اینها، او با گفتن اینکه «توافقی [با ایران]باشد یا نباشد را به دیگران واگذار می‌کنیم» نشان داد که همچنان چشم‌اندازی قطعی درباره آینده وضعیت ایران ندارد. پمپئو با تشریح جزئی‌تر شرایط محتوم شده از پشت عینک دولت ترامپ گفت: «ما ائتلافی واقعی برای نابودی خلافت [داعش]ایجاد کردیم. ما کشور‌های عرب را داریم که با اسرائیل همکاری می‌کنند. ما ائتلافی داریم که در تنگه هرمز تلاش می‌کنند آن را باز و امن نگه دارند تا جریان رساندن انرژی به جهان تداوم یابد. همه این کار‌ها ظرف چند سال انجام شد و ایران هیچ‌گاه در این حد منزوی نبوده است.»
‌پمپئو ادامه داد: ««اینکه بگویم [ایران]چه تصمیمی می‌گیرد، انتخاب با خود آن‌ها است. اما تا آن زمان که تصمیم بگیرند مانند ملتی عادی رفتار کنند، تمام جهان، امریکا و اروپا یا دیگران همه باید تعهد داشته باشیم وحشتی که آن‌ها در این سال‌ها به جهان منتقل کرده‌اند، دست‌کم از سال ۱۹۷۹، دیگر با میلیارد‌ها دلار از سوی ایالات متحده و اروپایی‌ها پاداش داده نمی‌شود. اتخاذ چنین جهت‌گیری اشتباه خواهد بود. امیدوارم جهان فشار بر ایران را ادامه دهد تا مانند ملتی عادی رفتار کنند.»
تداوم دانه‌پاشی‌های بایدن
وبگاه «بلومبرگ» به نقل از منابع آگاه گزارش کرد که تیم بایدن در صدد است برنامه تحریم‌های خزانه‌داری امریکا را به طور گسترده مورد بازبینی قرار دهد، موضوعی که البته جک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا گفته که هدف آن حرکت به سمت توافقی فراگیرتر با ایران است. به گزارش فارس، برخی منابع آگاه گزارش کردند که تیم امنیت ملی «جو بایدن» نامزد دموکرات که به عنوان رئیس‌جمهور منتخب امریکا معرفی شده درصدد است تجدیدنظر گسترده‌ای در تحریم‌های وزارت خزانه‌داری امریکا صورت دهد.
طبق گزارش «بلومبرگ»، تیم بایدن همچنین در نظر دارد در برنامه‌های فعلی خزانه‌داری امریکا، پرسنل و بودجه وزارت خزانه‌داری امریکا بازبینی‌هایی را انجام دهد. این منابع می‌گویند ««ایدوال والی آدیمو» که بایدن وی را به عنوان مقام شماره ۲ وزارت خزانه‌داری انتخاب کرده است، با دیگر سازمان‌های امنیت ملی امریکا برای بازبینی چگونگی واحد «تروریسم و اطلاعات مالی» یا همان «TFI» در خزانه‌داری امریکا هماهنگی‌ها را انجام خواهد داد. بلومبرگ گزارش کرد که در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، ایالات متحده طیف گسترده‌ای از تحریم‌ها را علیه شرکت‌ها، افراد و حتی نفتکش‌هایی وضع کرد که با ایران، کره‌شمالی، چین، ونزوئلا و روسیه همکاری دارند که در اغلب موارد این تحریم‌ها به صورت یکجانبه بوده است.
منابع آگاه تصریح کردند که دولت بایدن، رویکرد ترامپ را برای متحدان و دشمنان امریکا آشفته می‌داند و معتقد است که تحریم‌ها زمانی مؤثر است که به صورت چندجانبه اجرا شود و یکجانبه نباشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.