×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 22 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
قالیباف: دیگر بهانه نداریم باید جوابگوی مردم، رهبری وخدا باشیم

به گزارش«رهوا».مراسم تکریم و معارفه رئیس قوه قضائیه روز گذشته یک پیام ویژه و البته امیدوار‌کننده داشت؛ پیامی به نفع مردم و برای مردم. رئیس‌جمهور منتخب همکاری قوا برای پیشبرد امور را ضرورتی جدی عنوان کرد و رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فاصله گرفتن از دغدغه‌های مردم گناهی نابخشودنی است، تأکید کرد: این دوره فرصتی بسیار کم‌نظیر برای حل مشکلات و خدمت به مردم است. رئیس جدید قوه قضائیه هم ابراز اطمینان کرد که با همکاری قوای سه گانه می‌توانیم مسائل متعددی را حل کنیم تا مشکلات مردم را کمتر کنیم.

از فردای انتخابات ۲۸ خرداد و پیروزی آیت‌الله رئیسی در انتخابات تحلیل‌های مختلفی درباره آینده سیاسی کشور ارائه شده است، برخی همسویی قوای کشور را تعبیر به حاکمیت یکدست کردند که می‌تواند آسیب‌هایی را در حکمرانی داشته باشد، برخی نیز برخلاف این نگاه معتقدند همسویی قوای کشور با حفظ استقلال آنها، نه تنها تهدید نیست بلکه می‌تواند فرصتی تاریخی برای کشور ایجاد کند تا با همکاری و همدلی، موانع و مشکلات برداشته شود؛ نکته‌ای که در سخنان روز گذشته قوای سه گانه هم بود و آن‌ها با استقبال از این همسویی تأکید کردند باید از این دوره فرصتی کم نظیر برای حل مشکلات مردم رقم بزنند.
مراسم دیروز یک میهمان ویژه هم داشت؛ رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب، که برای تحویل حکم انتصاب حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای به عنوان رئیس جدید قوه قضائیه و همچنین قدردانی از رئیس سابق در جلسه حضور پیدا کرده بود. حجت الاسلام محمدی گلپایگانی ابتدا به انتخابات ۲۸ خرداد و پاسخ مثبت مردم به ندای ملکوتی رهبر معظم انقلاب برای شرکت در انتخابات اشاره و از این روز تاریخی به عنوان «ایام الله» یاد کرد: «در این انتخابات پرشور قاطبه مردم ایران از زن و مرد و کسانی که می‌توانستند رأی دهند با همه سختی‌ها و گرفتاری‌هایی که همه به آن معترف هستند، به ندای ملکوتی مقام معظم رهبری پاسخ مثبت دادند. در بمباران تبلیغات سمعی و بصری، فضای مجازی بودیم. از طرف دیگر تبلیغات افراد بدبخت و بی سروسامان ریزه‌خوار دشمن بود که می‌گفتند نروید پای صندوق‌ها و رأی ندهید، رأی ما نه است و بعضی‌ها هم در داخل سخنانی گفتند. اما هیچ کدام در مردم اثری نکرد و به فرمایش رهبر معظم انقلاب در امر همین انتخابات همه حیرت کردند که این چه ملتی است که این چنین به رهبر و نظام خود پای بند است.»
آقای رئیسی مردم را امیدوار کرد
رئیس دفتر مقام معظم رهبری به خدمات آیت‌الله رئیسی در قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: «ایشان در مدت کوتاهی که در مسند قوه قضائیه بودند، آنچنان تحولی در دستگاه قضا به وجود آوردند که مردم امیدوار شدند.» وی با اشاره به کارنامه درخشان آیت‌الله رئیسی در امر قضا گفت: «در مناصب مختلف مرحله به مرحله پله‌ها را تا به امروز که به ریاست قوه قضائیه رسیدند، طی کردند و در اینجا خوش درخشیدند و مطمئن هستم در زمان تصدی ایشان به ریاست جمهوری و با خواست خدا و عنایت اهل بیت و حضرت، ولی عصر (عج) که صاحب اختیار همه ما هستند، مشکلات حل خواهد شد.» وی در ادامه به خصوصیات حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای اشاره کرد و با تأکید بر اینکه محسنی اژه‌ای در همه مسئولیت‌هایی که داشتند موفق بودند، افزود: «ایشان دارای قاطعیت است، همانی که امروز به آن نیازمندیم.» وی با بیان اینکه باید قاطعیت داشته باشیم، گفت: «ملاحظه کاری، تحت فشار قرار گرفتن و توصیه این و آن مشکلات ما را زیاد کرد. همانطور که در حکم ایشان هم آمده، باید برخورد قاطع با مفسدان داشت که البته این یکی از ویژگی‌های آقای اژه‌ای است.»
رئیسی: همه امور باید بر مدار قانون بچرخد
رئیس‌جمهور منتخب، هم طی سخنانی در این مراسم، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای را دارای روحیه انقلابی دانست و تصریح کرد: «تطورات زمانی ایشان را دچار چرخش نکرده و بر مبانی انقلابی همواره پایبند هستند.»
رئیسی خاطرنشان کرد: «من یقین دارم با مدیریت آقای محسنی و ابتکار عمل ایشان و همکاران خوبی که در قوه قضائیه داریم، گام‌های بلندی برداشته خواهد شد.» رئیس‌جمهور منتخب توجه به سه موضوع کرامت مردم، ارباب رجوع و همکاران را سه نکته مهم در سال گذشته و سال جاری عنوان کرد و گفت: «موضوع دیگر توجه به مبارزه با فساد به عنوان یک محور اصلی و توجه به حمایت از تولید به عنوان سخن سال بود».
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع عدالت اداری اظهار کرد: «ادارات و سازمان‌ها باید با محور قرار دادن عدالت تلاش کنند. در این زمینه اولین شاخصه عدالت اداری، شایسته‌سالاری، جذب شایستگان و حمایت بی‌دریغ از شایستگان است.» رئیسی همچنین با تأکید بر لزوم قانون مداری گفت که در عدالت اداری باید به قانون تأکید کرد.
نظارت باید به عنوان موهبت و نعمت تلقی شود
رئیسی در ادامه عنوان کرد: «نظارت و نظارت‌پذیری موجب تداوم اعتماد در کشور و مسئولان است. نظارت گریزی، ضد ارزش است. نظارت باید به عنوان موهبت و نعمت تلقی شود. همواره باید به نظارت احترام گذاشت. نظارت می‌تواند تضمین‌کننده اجرای عدالت و قانون در کشور باشد.»
رئیس‌جمهور منتخب همچنین پیشگیری از وقوع جرم و ناهنجاری‌ها در اجتماع را مورد اشاره قرار داد و گفت: «امیدواریم میان سه قوه را با مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه با حضور همه نهاد‌ها و سازمان‌ها حقیقتاً همکاری مثال‌زدنی در کشور شکل دهیم. از این جهت که می‌گویند این‌ها به هم نزدیک هستند و با هم کار می‌کنند این حرف‌ها باید ما را مصمم کند و همکاری و همراهی برای پیشبرد امور کشور ضرورت اجتناب‌ناپذیر است. همکاری قوا و فراتر از آن همکاری همه نهاد‌ها و همکاری همه آحاد مردم در جهت پیشرفت امور در بستر گام دوم ضرورت جدی است که باید شکل بگیرد و رقم بخورد.» رئیس‌جمهور منتخب در بخش دیگری از سخنانش درباره پیشگیری از ناهنجاری‌ها گفت: «هیچ دستگاهی در کشور نمی‌شناسیم مگر اینکه وظیفه پیشگیری از وقوع جرم را نداشته باشد.»
قالیباف: مردم هیچ بهانه‌ای از ما نخواهند پذیرفت
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با آرزوی موفقیت برای حجت الاسلام محسنی اژه‌ای و خدا قوت به آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی گفت: «رئیسی انصافاً با تلاش مضاعف و کار تحولی که بر اساس سند تحول انجام داد و مورد تأکید مقام معظم رهبری هم بود، امید و نشاط را در جامعه به وجود آورد و اطمینان دارم با شناختی که از محسنی اژه‌ای دارم و شناخت دقیقی که او از قوه قضائیه دارند، این حرکت با شتاب بیشتری پیش خواهد رفت.»
محمدباقر قالیباف اظهار کرد: «واقعیت تلخ است که امروز در شرایط سختی به سر می‌بریم و این شرایط به ویژه برای محرومان و مستضعفان سخت‌تر از همیشه است. هم از بعد مسائل اقتصادی و سرمایه‌گذاران و هم محرومان هر دو طرف در آسیب هستند. همچنین سرمایه‌های اجتماعی رو به کاهش است و اعتماد مردم در شرایط خوبی نیست و این واقعیت تلخی است. خوشبختانه دوره جدیدی از حکمرانی و اداری کشور آغاز شده است و در آستانه شروع به کار و مسئولیت پذیری جدیدی هستیم، این دوره فرصتی بسیار کم نظیر برای حل مشکلات و خدمت به مردم است. این توقع به‌حق مردم از ما است و مردم دیگر هیچ بهانه‌ای را از ما نخواهند پذیرفت و این وظیفه بر دوش همه ما است و برای موفقیت هیچ بهانه‌ای نیست. همه ما موظف به کارآمدی و پاسخگویی به مردم، مقام معظم رهبری و در پیشگاه خدا هستیم و مکلف به اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه و ملزم به این هستیم با کارآمدی یک زندگی خوب را با اولویت محرومان و مستضعفان ورق بزنیم و آن را محقق کنیم.» رئیس مجلس اضافه کرد: «امروز حاشیه روی، حاشیه‌سازی و فاصله گرفتن از دغدغه‌های مردم گناه نابخشودنی است و بدون شک کام مردم ما را تلخ خواهد کرد و هرگز از ما این را قبول نخواهند کرد. البته معنای این حرف این نیست که به استقلال قوا توجه نکنیم یا در جلسات کارشناسی بررسی‌های تخصصی، اختلاف سلیقه وجود نداشته باشد. نه، چنین نیست استقلال قوا بر اساس قانون اساسی یک قانون است و همه مکلف به رعایت آن هستیم. مشروعیت واقعی همه ما مسئولان نظام وابسته به نقش ما در زمینه عدالت و عدالت گستری است این وظیفه همه ماست و امیدوارم در این مسیر حرکت کنیم و گام دوم و جوانگرایی و انقلابی گری هم در همین چارچوب تعریف می‌شود امیدوارم در این مسیر گام‌های جدی برداریم و با همراهی و دعای مردم بتوانیم انجام وظیفه کنیم».
اجرای سند تحول، محور قوه قضائیه
حجت الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای هم در سخنانی اجرای سند تحول را محور قوه قضائیه عنوان کرد و با بیان اینکه این دوره، دوره تحول و تعالی است، تصریح کرد: «باید همانگونه که انتظار مردم است با وحدت و یکپارچگی همه مسئولان، همکاری سه قوه، نیرو‌های نظامی و انتظامی قدم‌های بلند و جهشی داشته باشیم.»
رئیس جدید قوه قضائیه ادامه داد: «گسترش عدل و عدالت در همه ساحت‌ها، مبارزه قاطع‌تر و بدون تبعیض با فساد در همه عرصه‌ها، توسعه فناوری برای خدمت بهتر و ارزان‌تر و در مواردی به صورت مجانی به مردم، استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی برای اقدامات پیش رو از جمله پیشگیری از وقوع جرم، کاهش ورودی پرونده‌ها به قوه قضائیه، صلح و سازش، ایجاد سازوکار گسترش آزادی‌های مشرع از جمله محور‌های این تحولات خواهد بود.» وی با اشاره به گسترش آزادی‌های مشروع افزود: «در قانون اساسی و در ابلاغ معظم رهبری به موضوع گسترش آزادی‌های مشروع اشاره شده است و این موضوع سازو کاری می‌خواهد تا بتوانیم از آزادی‌های مشروع بیش از پیش دفاع کنیم، زیرا اگر این آزادی‌ها گسترش یابد و از بسیاری از محدودیت‌هایی که اسلام اجازه داده است بسیاری از اقدامات خلاف قانون جلوگیری می‌شود.» رئیس قوه قضائیه با اشاره به ضرورت بازنگری در قوانین و مقررات گفت که اکنون وجود ضابطان و قضات ضروری است، اما باید نوع ارتباط این دو و کاری که مشترک انجام می‌دهند، بازنگری شود.
محسنی‌اژه‌ای اظهار داشت: «بازنگری در نحوه سرویس‌دهی به مقامات امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی برای ایجاد امنیت، آرامش به صورت گسترده برای همه اقشار جامعه و با هدف پیشگیری از نفوذ دشمنان و بدخواهان در لایه‌های مختلف نظام و ادارات و جلوگیری از تجسس و تفحص بی مورد و احیاناً ورود به حریم خصوصی از دیگر محور‌هایی است که در دوره جدید پیگیری می‌شود. توجه ویژه به خانواده بزرگ قوه قضائیه از دیگر محور‌هایی است که در دوره تحول پیگیری خواهد شد».
محسنی‌اژه‌ای درباره تظلم خواهی گفت: «تکریم افراد با رفتار ما از یک سو و از سوی دیگر فراهم کردن سرویس مناسب انجام می‌شود و قوه قضائیه ملجأ و پناه هر تظلم خواهی خواهد بود و مردم باید بدانند جایگاهی در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد که به آن‌ها کمک می‌کند و در مدت زمان کوتاه به تظلم خواهی آن‌ها پاسخ می‌دهد. یقین دارم با حضور آیت‌الله رئیسی در دولت آینده که به تمامی کمبود‌ها در قوه قضائیه آگاه است، می‌توانیم مسائل متعددی را حل کنیم و با همکاری مجلس دست به دست همدیگر دهیم تا مشکلات مردم را کمتر کنیم.» رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه از نقد منصفانه استقبال می‌کنم، افزود: «از امروز مسئولیت من سنگین‌تر شد و در مقابل خداوند، همه مجموعه و کسانی که اعلام آمادگی کردند تا کمک کنند و همچنین در مقابل مردم مسئولیت دارم و امیدوارم بتوانم این مسئولیت را به خوبی به پایان برسانم».

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.