×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 22 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
فرافکنی از مشکلات اقتصادی در دعوای زرگری اصلاح و اعتدال
محمد اسماعیلی:

مجله خبری «رهوا».اجرای «پروژه فرار از مسئولیت»‌های ناشی از عملکرد ضعیف دولت برآمده از اصلاحات که چند صباحی است توسط جریان مدعی اصلاح‌طلبی با هدف کسب موفقیت در انتخابات مجلس یازدهم و ریاست جمهوری سیزدهم آغاز شده با مواضع تند روز گذشته محمود واعظی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور همراه شد.
چند صباحی است که «پشیمانی رأی به دولت روحانی» در بین جریان تجدیدنظرطلب در حال شکل‌گیری است، چراکه عناصر این طیف تلقی‌شان این است که «ایجاد مرز‌های رسانه‌ای- سیاسی» (به اصطلاح جدا کردن کاسه خود از کاسه دولت) پایگاه اجتماعی آن‌ها را ارتقا داده و برای معرفی نامزد اختصاصی مهیا خواهد کرد آن هم در شرایطی که حمایت گسترده از فعالیت‌های دولت حسن روحانی در عرصه سیاست خارجه و داخلی اعم از اقتصادی، اجتماعی و سیاسی محور اقدامات این طیف در مواجهه با دولت بوده است.
این در شرایطی است که افکار عمومی نه تنها رهبران و تئوریسین‌های مدعی اصلاح‌طلبی را فاقد عدم‌شفافیت و صداقت لازم برای کسب قدرت می‌داند بلکه همچنان نسبت به توطئه‌چینی آن‌ها در انتخابات‌های پیش‌رو همانند آنچه در انتخابات سال ۸۸ اتفاق افتاد، هراس دارد؛ آنجایی که رهبران جریان اصلاح‌طلب با ادعای تقلب گسترده در انتخابات و با فراخوان‌های عمومی مردم را دعوت به آشوب کردند، اما بعد از چند ماه به عدم‌وجود تقلب در انتخابات اعتراف نمودند.
چندی پیش محمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات در واکنش به تئوری این روز‌های تئوریسین‌های جناح تجدیدنظرطلب گفته بود: «ما نه تنها از حمایت و رأی به آقای روحانی پشیمان نیستیم که همچنان قاطعانه از ایشان حمایت می‌کنیم و ایشان را موفق می‌دانیم و این موج تخریبی به وجود آمده را هدفمند و دسیسه‌ای برنامه‌ریزی شده برای مأیوس کردن مردم می‌دانیم.»
اما این روز‌ها شخصیت‌ها و رسانه‌های وابسته به جریان متبوع خاتمی، سرگرم تخطئه دولت و فرار از مسئولیت‌پذیری درباره هزینه‌های ناشی از ناکارآمدی دولت هستند. روزنامه ابتکار در گزارشی با عنوان «دست بسته اصلاح‌طلبان در دولت» با تأکید بر اینکه هیچ وزیر اصلاح‌طلبی در دولت وجود ندارد! نوشت: «سید رحیم ابوالحسنی، فعال سیاسی و رئیس دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ وزیر اصلاح‌طلبی در کابینه دوازدهم حضور ندارد، به «ابتکار» گفت: اگر این افراد از سوی احزاب اصلاح‌طلب معرفی شده باشند بله ما می‌توانیم بگوییم جریان اصلاح‌طلب تا چه اندازه از عملکرد آن‌ها راضی بوده است، اما زمانی که فقط آقای ربیعی در دولت یازدهم و یک مدت کوتاهی در دولت دوازدهم مشغول بود ما وزیر اصلاح‌طلبی را در کابینه دوازدهم نداشته‌ایم، چگونه می‌توانیم در مورد عملکرد آن‌ها اظهار نظر کنیم.»
واعظی: باز هم می‌گویم با اصلاح‌طلبان تندرو ائتلافی نداریم
موضع گیری‌های اینچنینی محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور را نیز به واکنش واداشته است.
واعظی در واکنش به انتقاد‌های اصلاح‌طلبان نسبت به اظهارات اخیرش گفت: باز هم می‌گویم با اصلاح‌طلبان تند ائتلافی نداریم. وی درباره انتقادات اخیر اصلاح‌طلبان نسبت به مصاحبه‌اش درباره عدم ائتلاف روحانی با این جریان سیاسی در انتخابات ۹۲ و ۹۶ گفت: به‌نظر می‌رسد برخی از آن مصاحبه سوءبرداشت‌هایی کردند، بنده در همان مصاحبه از همکاری اصلاح‌طلبان برای پیروزی دکتر روحانی در هر دو انتخابات ۹۲ و ۹۶ قدردانی کرده بودم.
واعظی افزود: موضوع درباره انتقاد‌های افراد تندرو اصلاح‌طلب به دولت بود که من گفتم ما هم اصولگرای تندرو داریم که به ما انتقاد می‌کنند و هم اصلاح‌طلبان تندرو داریم که به ما انتقاد دارند و ما هیچ‌گاه با این جماعت ائتلاف نکردیم و الان هم همین را می‌گویم، بنابراین نه با اصولگرای تند و نه با اصلاح‌طلب تند هیچ ائتلافی نداشته‌ایم.
رئیس دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه برخی از واژه «ائتلاف» برداشت‌های دیگری در سر دارند، تصریح کرد: ممکن است ائتلاف در ذهن برخی یک معنی داشته باشد و در اذهان برخی دیگر معنای دیگری! در ذهن برخی این معنی را می‌دهد که هر فرد و هر گروهی که از کسی حمایت کرده به‌معنی ائتلاف آن گروه با جریان پیروز بوده است، نه! ما می‌گوییم این‌ها همراهان بودند و با ما کار کردند.
واعظی خاطرنشان کرد: ائتلاف در ادبیات سیاسی به این معنی است که ما بنشینیم قول و قرار بگذاریم که دولت را چطوری تشکیل بدهیم، چند نفر از این طرف و چند نفر از آن طرف در دولت باشند. چه‌مقدار سهم وزیر و چه‌مقدار سهم استاندار دارند، پس ما چنین ائتلافی با هیچ گروهی نداشته‌ایم، نه‌تن‌ها با اصلاح‌طلبان بلکه با اعتدال و توسعه نیز چنین ائتلافی نکرده‌ایم. به‌هرحال حزب اعتدال تنها حزبی بود که در سال ۹۲ زمانی که همه می‌گفتند چرا حمایت می‌کنید بیانیه دادیم، ایستادیم، استان به استان سفر کردیم و پیروز شدیم. خب مگر دکتر روحانی حالا با ما ائتلاف کرد؟
وی اضافه کرد: تعداد افراد حاضر ما در دولت از همه کمتر بوده است. ما به اصل اینکه اعتدال در کشور حاکم شده بها می‌دهیم و بار‌ها هم اعلام کرده‌ایم در این قصه همه اعتدالیون اصلاح‌طلب و اصولگرا همه در این دولت جا دارند. حالا اگر کسی دوست دارد که من انحصارطلب باشم، خیر ما اهل انحصار نیستیم.
رئیس دفتر رئیس‌جمهور در پاسخ به این سؤال که «آیا برای انتخابات ۹۸ مجلس با اصلاح‌طلبان ائتلاف خواهید کرد یا خیر؟» اظهار داشت: زمان زیادی برای این انتخابات باقی مانده و زود است در این باره اظهارنظر کنیم و بستگی دارد وضعیت چطور باشد. اگر قرار باشد نتیجه کار مجلس اعتدالی باشد ما با همه کسانی که در این مسیر باشند و به این مشی اعتقاد داشته باشند، همکاری می‌کنیم.
پیش از این سعید حجاریان نیز در گفت‌و‌گویی گفته بود اصلاح‌طلبان با روحانی ائتلافی داشتند و رئیس‌جمهور به وعده‌های خود عمل نکرد و او از خودش عبور کرده است که بلافاصله پس از این مصاحبه محمود واعظی رئیس دفتر روحانی در واکنش به این بخش از گفت‌و‌گوی حجاریان به تسنیم گفت: اینکه ما در سال ۹۶ با گروهی (اصلاح‌طلبان) نشسته باشیم و با هم چیزی را به‌عنوان ائتلاف امضا کرده باشیم، خیر، نه در سال ۹۲ این کار را کرده‌ایم و نه در سال ۹۶.
واعظی فعال سیاسی نیست!
احمد حکیمی‌پور، دبیرکل حزب اراده ملت در پاسخ به انتقادات محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه انتقاد از دولت به ضرر خود اصلاح‌طلبان تمام می‌شود و اینطور نیست که باعث به قدرت رسیدن آن‌ها شود، گفت: منتقدان دولت زیاد هستند و معلوم نیست مخاطب آقای واعظی چه کسی بوده است. نقد‌هایی که اصلاح‌طلبان مطرح می‌کنند، از سر دلسوزی است و با نیت بهره‌برداری سیاسی نیست. حکیمی پور ادامه داد: اصلاح‌طلبان سبد رأی‌شان را برای آقای روحانی هزینه کرده‌اند و اکنون دوست دارند وی به موفقیت برسد و در این راستا اگر کاستی ببینند تذکر می‌دهند؛ انتقادات اصلاح‌طلبان در راستای حل مشکلات مملکت است و غرض سیاسی در پشت آن وجود ندارد.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سؤال که آیا اظهارات واعظی در راستای فاصله‌گرفتن دولت از اصلاح‌طلبان است، گفت: من اظهارات آقای واعظی را جدی نمی‌گیرم چراکه ایشان اساساً یک فعال سیاسی نیست.
وی ادامه داد: فکر نمی‌کنم مواضع آقای واعظی، موضع رئیس‌جمهور باشد و این اظهارات، بیشتر در حوزه حزب اعتدال و توسعه و در راستای تقویت حزبی است که در دولت دست بالا را دارد. سخنان آقای واعظی را همان اندازه باید جدی گرفت که حزب اعتدال و توسعه تا قبل از روی کار آمدن دولت روحانی، در عرصه سیاسی کشور اثرگذار بود.
روحانی به اصلاح‌طلبان رودست زد!
اسماعیل گرامی مقدم با اشاره به دعوت از حزب اعتدال و توسعه در جلسات دوره‌ای جبهه اصلاحات گفت: در دوره قبل دعوت شده بودند. حال شاید به عنوان یک گروه دوباره دعوت شوند ولی اصلاح‌طلبان در انتخابات بعدی با هویت اصلاح‌طلبی خود حاضر خواهند شد. قطعاً با تجربه‌ای که از شرایط کنونی داریم، تمام تخم مرغ‌های خود را در سبد اعتدالیون نخواهیم گذاشت تا پس از آن نیز آقای واعظی با گستاخی اظهار کنند که اصلاح‌طلبان هیچ نقشی در رئیس‌جمهور شدن آقای روحانی نداشته‌اند.
سخنگوی حزب اعتماد ملی در مورد تعامل احزاب اصلاح‌طلب با دولت با توجه به شرایط کنونی کشور گفت: سیاست ما در حزب اعتماد ملی با توجه به گردش به راستی که آقای روحانی در دولت داشتند و رودستی که به اصلاح‌طلبان زدند و در عین حال به خاطر حفظ منافع ملی ترجیح دادیم که سیاست منتقد حامی را ایفا کنیم و در همین راستا انتقادات خود را ارائه کردیم. ما امروز از روحانی عبور نکرده‌ایم ولی روحانی از اصلاحات عبور کرده است و خسارت آن را نیز قطعاً دولت وی خواهد پذیرفت.
تمام این‌ها در حالی است که خروجی این‌گونه دعوا‌ها ایجاد گشایش معیشتی نیست و بوی فرافکنی فرار از پاسخگویی را می‌د‌هد و کام مردم را تلخ‌تر می‌کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.