×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۹ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 30 October , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
تصاویر مراسم باشکوه بازگشایی خیابان باستانی ابوالهول در مصر

به گزارش«رهوا».هفته ی گذشته در مصر سنتی احیا شد که احتمالاً چند هزار سالی انجام نگرفته بود. وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر مراسمی به مناسبت بازگشایی خیابان باستانی ابوالهول در شهر اقصر برگزار کرد.

این خیابان مقدس که زمانی به آن «مسیر خدا» می گفتند، معبد کارناک در شمال را به معبد اقصر در جنوب متصل می کند. این مسیر ۲/۷ کیلومتری که با بلوک هایی از جنس سنگ ماسه، سنگ فرش شده، در هر دو سمت خود یک ردیف مجسمه ی ابوالهول و قوچ دارد که تعداد آن ها به بیش از ۱۰۵۰ عدد می رسد. این مجسمه ها قرن ها زیر شن های صحرا مدفون بودند اما رفته رفته، طی سالیان طولانی، به دست باستان شناسان سرشناس مصری بیرون کشیده شده اند.

تاکنون ۳۰۹ مجسمه با وضعیتی مناسب بیرون کشیده شده اما با توجه به ادامه داشتن حفاری ها احتمال می رود تعداد آن ها افزایش یابد.

خیابان باستانی ابوالهول به دست چه کسی ساخته شد؟

مانند بسیاری از چیزهای دیگری که به دنیای باستان تعلق دارد، خیابان ابوالهول هم تمام رازهایش را برملا نکرده است.

روشن نیست چه کسی ساخت این مسیر را آغاز کرد. برخی دانشمندان گفته اند قدمت آن می تواند به دوران ملکه حتشپسوت، یعنی در حدود ۳،۵۰۰ سال قبل بازگردد، گرچه هیچ شواهد باستان شناختی ای در این مسیر که دال بر این نظریه باشد یافت نشده است.

برخی دیگر از دانشمندان هم معتقدند این مسیر در دوران حکومت آمنهوتپ سوم، یعنی چندین هزار سال بعد ساخته شد، اما سازه های مربوط به این فرعون که در این مسیر وجود داشت بعدها به جای دیگری منتقل شدند. به همین دلیل برخی محققان می گویند احتمالاً مشهورترین فرمانروای مصر باستان که نزدیک به ۳ هزار سال قبل بر این سرزمین حکومت می کرد ساخت خیابان ابوالهول را آغاز کرد.

به گفته ی آن ها، قدمت قدیمی ترین بنای کشف شده در این مسیر به دوران توت‌عنخ‌آمون بازمی گردد که ۳۰۰ متر ابتدایی دهمین برج معبد کارناک تا دروازه ی معبد موت را ساخت.

هر کس که آغازگر ساخت خیابان ابوالهول بوده باشد، بسیاری از دانشمندان اتفاق نظر دارند که بیشتر این مسیر، یعنی مسافتی به طول حدوداً ۲/۱ کیلومتر، در دوران پادشاهی نکتانبوس اول، پایه گذار سی اُمین و آخرین دودمان بومی مصر باستان، یعنی حدود ۲،۴۰۰ سال قبل ساخته شد.

مسیر رژه

مصریان باستان هر ساله در دومین ماه از فصل طغیان رود نیل جشنواره ای به نام «اوپت» برای گرامیداشت قدرت زایایی خدایان و فرعون برگزار می کردند. کاهنان از کارناک تا اقصر سه قایق بر دوش خود حمل می کردند که مجسمه های خدایان سه گانه – آمون-رع، همسرش موت و پسرشان خنسو، را در آن ها می گذاشتند.

این سفر با پای پیاده و از خیابان ابوالهول یا گاهی با قایق از رود نیل انجام می شد.

این جشنواره روزها تا هفته ها، بسته به پادشاه آن زمان، به طول می انجامید و سپس مجسمه به کارناک بازگردانده می شد.

با گذشت زمان این مسیر متروکه و زیر شن ها مدفون شد. اما در سال ۱۹۴۹ برای اولین بار ۸ مجسمه ی ابوالهول در جلوی معبد اقصر به دست دکتر زکریا غنیم، باستان شناس مصری کشف شد.

حفاری ها در این راه باستانی با اکتشافات باستان شناسان و نقشه برداری آن ها سال ها است که ادامه دارد. آن ها در این مدت مجبور به تخریب چند ساختمان، از جمله چند مسجد، یک کلیسا و تعداد زیادی خانه شدند که طی هزاران سال بعدی در این مسیر ساخته شده بودند.

وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر به خاطر نمایش باشکوهی که در ماه آوریل برگزار کرد مورد تحسین و تمجید قرار گرفت. این نمایش رژه ی مومیایی های فراعنه ی مصر در خیابان های قاهره بود که به یک موزه ی جدید منتقل می شدند. دولت مصر مراسم بازگشایی خیابان ابوالهول را هم در همان مقیاس برگزار کرد تا شهر اقصر را به عنوان یکی از بزرگ ترین موزه های فضای باز دنیا به مردم جهان بشناساند.

در این مراسم تلاش شده بود فضای جشنواره ی باستانی اوپت بازسازی شود و شامل اجرای موسیقی، رقص و نمایش نور بود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.