به گزارش«رهوا»، فاطمه محمدبیگی شامگاه امروز در جلسه شورای توسعه و برنامهریزی استان قزوین که با موضوع بودجه ۱۴۰۰ استان در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: در مجلس یازدهم برای تشویق خانوادهها به فرزندآوری طرح اعطای سهام فرزندآوری به خانوادههای جوان ایرانی را طراحی کردیم که در دولت آینده در ریل اجرا قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: مجلس یازدهم برای خانوادههای دارای ۳ فرزند و بیشتر ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات حمایتی مسکن در نظر گرفته تا خانوادههای ایرانی را به فرزندآوری بیشتر تشویق کند. همچنین برای کلیه زوجهای جوان به ازای هر فرزند ۱۰ میلیون وام حمایتی ارزانقیمت و با کارمزد پایین در نظر گرفته شده که به کلیه خانوادههای ایرانی تعلق خواهد گرفت.
لزوم ساخت پایگاه اورژانس هوایی برای اختصاص مدیکوپتر
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به قول رئیس سازمان اورژانس کشور برای تخصیص نخستین هلیکوپتر اورژانس هوایی (مدیکوپتر) به استان قزوین ادامه داد: اما شرط اختصاص این مدیکوپتر به استان قزوین که ۴۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد، ساخت پد استقرار بالگرد و همچنین پایگاههای ویژه اورژانس هوایی است و در غیر این صورت این بار هم سهمیه ما از هلیکوپتر اورژانس هوایی به استان دیگری میرسد.
محمدبیگی یادآور شد: برای نمونه سال گذشته نتوانستیم پد استقرار بالگرد و پایگاه ویژه بسازیم که سبب شد هلیکوپتر ما را به استان قزوین بدهند. بنابراین امسال باید توجه ویژهای به پایگاه اورژانس هوایی کنیم تا زمینه اضافه شدن مدیکوپتر ۴۰۰ میلیارد تومان به سرمایههای استان مهیا شود.
پروژه چشمه نور در اولویت دریافت اوراق تسویه قرار گیرد
نماینده قزوین آبیک و البرز در مجلس همچنین با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت اوراق تسویه برای راهاندازی پروژه ملی و راهبردی چشمه نور گفت: اگر پروژه چشمه نور را امسال اجرایی کرده بودیم، میتوانستیم از آن در تولید دارو، واکسن و برخی محصولات هایتک بهره بگیریم و در بین کشورهای خاورمیانه رتبه اول را کسب کنیم.
محمدبیگی اضافه کرد: باید کارگروه ویژهای برای استفاده از ظرفیت اوراق تسویه تشکیل شود که در آن طرحهای بزرگ و راهبردی استان برای تخصیص این اوراق به ترتیب اهمیت و ضرورت اولویتبندی شوند.
دستگاههای اجرایی ۱۰ درصد مصرف آب و برق را کاهش دهند
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان قزوین هم در این جلسه با اشاره به ماده ۴۳ قانون مدیریت مصرف انرژی گفت: طبق این قانون همه دستگاههای اجرایی باید ۱۰ درصد مصرف آب و برق خود را کاهش دهند؛ در غیر این صورت با برخورد قانونی دیوان محاسبات و دستگاههای نظارتی مواجه میشوند و به همین خاطر این دستگاهها باید نسبت به اجرای این قانون اهتمام ویژهای داشته باشند.
داراب بیرنوندی همچنین بر لزوم جهتدهی اعتبارات عمرانی استان قزوین به سمت اجرای طرحهای آبرسانی تاکید کرد و افزود: با توجه به کاهش ۵۰ درصدی بارندگیها و نزولات جوی در سال جاری باید اجرای طرحهای جلوگیری از هرزرفت آب در بخشهای کشاورزی و صنعتی جدی گرفته شود تا بتوانیم با کمترین مشکل از بحران کمآبی عبور کنیم.
وی ادامه داد: قطعی چند ساعته آب در مناطق شهری و نقاط روستای زمینه نگرانی هماستانیها را فراهم کرده؛ اما شرکت آبفا فقط توزیعکننده آب است و در تامین و تولید آب شرب و بهداشتی نقشی ایفا میکند. با این حال تلاش میکنیم تا با آبرسانی از طریق تانکر مشکلات روستاهای بدون لولهکشی یا کمآب را تا حدودی برطرف سازیم.
https://rahva.ir/?p=22031